Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Różnica wskazań pomiędzy G2 a G62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Ostatnimi czasy mam problem z dogrzaniem auta (wskazówka grubo poniżej 90). Z logów wynika że różnica pomiędzy wskazanimi g2 a g62 wynosi około 3C. Czy wskazuje to jednoznacznie na termostat ?. Dodatkowo wskaźnik temperatury potrafi sobie "zafalować" - nagle w dół i z powrotem. Log z grupy 13 nie związany z tematem, ale czy wskazania dla tej grupy są prawidłowe.

http://vaglog.rtnet.pl/rykuce_65190.html grupa 003

http://vaglog.rtnet.pl/rykuce_65189.html grupa 007,013

Opublikowano

U mnie przed wymianą termostatu także był problem z osiągnięciu 90C na wskaźniku, a różnica temperatur przy pomiarze na zimnym silniku wynosiła ok 4C. Nie wiem jak bardzo faluje ci ta wskazówka, ale u mnie były delikatne wahania. Po wymianie termostatu w/w objawy ustały, ale czy w twoim przypadku jest dokładnie to samo niech lepiej określą ci co się naprawdę dobrze na tym znają.

Patrząc na logi to korekcje wtrysków (grupa 13) wyglądają ok, natomiast logi grupy 7 wg mnie wskazują na problem właśnie z termostatem.

Opublikowano

logi grupy 7 wg mnie wskazują na problem właśnie z termostatem.

Dokładnie, patrząc na wynik pomiaru z G2 i ten z G62 i różnicę w czasie pomiędzy tymi pomiarami (około 3 minut) to obydwa czujniki wskazują identycznie i prawidłowo a za tak niską temperaturę w tym konkretnym przypadku odpowiada termostat. Co innego jeśli chodzi o "zafalowanie" wskazówki wskaźnika temperatury - albo chwilowy brak połączenia z czujnikiem G2 albo siada stabilizator tego wskaźnika - musiałbyś dłuższy czas zlogować grupę 003 aby zobaczyć jakie będą wskazania w czasie kiedy w trakcie tego logu zauważysz to falowanie wskazówki.