spiidy Opublikowano 8 Grudnia 2011 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam, mam taki problem. Pozbyłem się egr-a i na kolektorze zamontowałem zaślepkę w miejscu na rurkę łączącą z egr-em. Pod zaślepką znajdowała się uszczelka którą wydmuchało i skutek był taki ze uciekały tamtędy spaliny dlatego szukająć onnego rozwiązania w sklepie motoryzacyjnym doradzono mi żebym użył specjalnego cementu do wydechów który trzymał pare miesięcy po czym również go wydmuchało. Teraz boje się odkręcac zaslepkę zeby jakiś kawalek tego cementu nie wpadł do kolektora.. co moge zrobić w takim wypadku ? Spaliny wylatują temtędy i strasznie smierdzi w kabinie jak odkręce i cos wpadnie to jaka jest szansa ze cos wpadnie do silnika a nie wyleci wraz z wywalanymi spalinami ? myslalem nad odkręceniem tego na odpalonym silniku jak jeszcze będzie zimny ale nie wiem czy to dobry pomysł.. nie wiem jak to zrobić zeby to zaslepic i jak to odkręcic i wyczyścic nic nie psując..
flex78 Opublikowano 9 Grudnia 2011 Opublikowano 9 Grudnia 2011 jedna osoba trzyma rurę odkurzacza a ty odkręcasz, powinno dać radę, chyba że odkurzacz lichy
spiidy Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2011 dzisiaj pojechalem do mechanika w sprawie nieszczelności klimatyzacji i zapytalem co z tym zrobic a on odkrecil i zaspawal jak mnie nie było więc problem rozwiązany.. kurde moglem się chwile wstrzymać z tym tematem i nie zasmiecać serwera;d
Rekomendowane odpowiedzi