Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Jaki licznik zamiast 8D0920900 R ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam b5 2000r. 1.9 TDI 115km AVANT i mam problem z licznikiem. Muszę go wymienić bo się chyba nie naprawi.

I pytanie jakim licznikiem mogę go zastąpić żeby wszystko działało i pasowało??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

musi być od diesla napewno, nie wiem jak z tymi dodatkowymi dwoma zegarami czy dzialaja jak miales bez, ale napewno masz immobilizer w zegarach wiec bedzie trzeba programować kluczyk

Opublikowano

Ja założyłem z A6 C5 z 2002 roku i wszystko śmiga, oczywiście wskazanie paliwa na odwrót i brak info otwartych drzwi, poza tym wszysko hula, mój numer licznika to 4B0 920 900 Q, półfis

Cześć! Mam b5 2000r. 1.9 TDI 115km AVANT i mam problem z licznikiem. Muszę go wymienić bo się chyba nie naprawi.

Opublikowano

Ja założyłem z A6 C5 z 2002 roku i wszystko śmiga, oczywiście wskazanie paliwa na odwrót i brak info otwartych drzwi, poza tym wszysko hula, mój numer licznika to 4B0 920 900 Q, półfis

a jak ma sie sprawa z immo?

Opublikowano

do licznika trzeba pin i wtedy trzeba do niego zaadoptować kluczyki

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz

do licznika trzeba pin i wtedy trzeba do niego zaadoptować kluczyki

Opublikowano

a skad ten wlasnie pin wytrzasnac? bo czesto jest razem z licznikiem, tylko nie wiem skad sprzedajacy go biora :?:

Opublikowano

Też interesuje mnie swap licznika do mojej B5 z C5. Obecnie mam licznik "Jagger", jest to 1/2 FIS bez voltomierza i wskaźnika temp. oleju. i chciałbym przejść na pełen FIS. Chciałbym właśnie taki z A6 C5, bo jest całkowicie "poliftowy" (m.in. ma elektroniczny zegar). Będzie pasował? O co chodzi z tym odwrotem paliwa?

Opublikowano

Wszysko Ci będzie hulało na 100% jeżeli założysz też półfis (miałem taki sam licznik jak ty), co do paliwa to jak zalejesz pełny bak to będzie ci pokazywał rezerwę i w maiłe ubywania paliwa w zbiorniku na zegrach będziesz miał pełniejszy bak

Też interesuje mnie swap licznika do mojej B5 z C5. Obecnie mam licznik "Jagger", jest to 1/2 FIS bez voltomierza i wskaźnika temp. oleju. i chciałbym przejść na pełen FIS. Chciałbym właśnie taki z A6 C5, bo jest całkowicie "poliftowy" (m.in. ma elektroniczny zegar). Będzie pasował? O co chodzi z tym odwrotem paliwa?

Opublikowano

Panowie a o jakim z c5 mowa przed czy po lifcie. Ja mam taki liczniczek z przed lifta to ma podłączenie takie jak w a4 przedliftem czyli dwie podlóżne wtyczki i jedna taka mniejsza i do a4 po lifcie mi nie pasuje bo tam są trzy podłóżne (na chwile podłączyłem to widziałem właśnie że mi full paliwo pokazywało), a z polifta c5 będzie mi pasował?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zarówno a4 przed liftem i a6 przed liftem (analogowy zegarek) mają 2x32pin +1x20pin, a a4 i a6 po II lifcie (cyfrowy zegarek) mają 3x32pin :). Tak jak piszesz niezależnie już czy przedlift czy polift to z a6 wskazanie paliwa będzie odwrotne, ale da się to załatwić (jest gdzieś na forum opis). A do założyciela tematu - od biedy możesz go zastąpić praktycznie każdym innym(nawet z przedlifta ale to mija się z celem bo brzydszy i wtyki by trzeba było przerabiać). Może być od benzyny anglika nawet skoro masz swoje tarczki (tylko wtedy trzeba wgrać wsad licznika nowy, a do tego jest potrzebny interface specjalny). Jeśli nie chcesz zmieniać przy okazji licznika na taki z pełnym fisem, to mam na zbyciu właśnie licznik 8D0920900, pół fis, diesel, europa, z pinem i mogę Ci przebieg w nim ustawić na właściwy z tym że jest on bez tarczek, ale w 100% sprawny (zmieniałem na pełen fis angielski benzyne i zabrałem od niego tarczki :))

Opublikowano
  • Autor
Zarówno a4 przed liftem i a6 przed liftem (analogowy zegarek) mają 2x32pin +1x20pin, a a4 i a6 po II lifcie (cyfrowy zegarek) mają 3x32pin :). Tak jak piszesz niezależnie już czy przedlift czy polift to z a6 wskazanie paliwa będzie odwrotne, ale da się to załatwić (jest gdzieś na forum opis). A do założyciela tematu - od biedy możesz go zastąpić praktycznie każdym innym(nawet z przedlifta ale to mija się z celem bo brzydszy i wtyki by trzeba było przerabiać). Może być od benzyny anglika nawet skoro masz swoje tarczki (tylko wtedy trzeba wgrać wsad licznika nowy, a do tego jest potrzebny interface specjalny). Jeśli nie chcesz zmieniać przy okazji licznika na taki z pełnym fisem, to mam na zbyciu właśnie licznik 8D0920900, pół fis, diesel, europa, z pinem i mogę Ci przebieg w nim ustawić na właściwy z tym że jest on bez tarczek, ale w 100% sprawny (zmieniałem na pełen fis angielski benzyne i zabrałem od niego tarczki :))

Prześlij mi jakieś fotki tego licznika i cały nr jak masz jakaś literka jest na końcu? I za ile jak coś go oddasz?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak dalej go mam, podaj maila to podeśle fotki, nr to dokładnie 8D0920900 dalej nie ma żadnej literki, nr vdo to: 110.008.938/001 aha i posiada on zegarek satelitarny(DCF) i jest z grudnia 99r. Oddam za, hmmm.... 100zł ?