Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dziwna maż na feldze. Wyciek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem koła na zimowe u wulkanizatora, od razu udałem się na myjke by umyć felgi i opony przed zimowym leżakowaniem. Na feldze założonej wcześniej na prawym przodzie po wewnętrznej stronie cała felga dookoła jest w jakiejś mazi której nie dało się zmyć gąbką z płynem. Nie zaglądałem jeszcze pod auto ale zapewne jest jakiś wyciek. Przychodzi komuś do głowy co to może byc?

Opublikowano

Wymieniałem koła na zimowe u wulkanizatora, od razu udałem się na myjke by umyć felgi i opony przed zimowym leżakowaniem. Na feldze założonej wcześniej na prawym przodzie po wewnętrznej stronie cała felga dookoła jest w jakiejś mazi której nie dało się zmyć gąbką z płynem. Nie zaglądałem jeszcze pod auto ale zapewne jest jakiś wyciek. Przychodzi komuś do głowy co to może byc?

Pewnie masz uszkodzoną osłonę przegubu i smar wylądował na feldze. Lepiej sprawdź to bo szkoda przegubu a tak wymienisz samą gumowa osłonę.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki zaraz jade do mechanika niech to obejzy. A jak sama osłona to gdzie ją kupic obojetnie?

Opublikowano

osłonę możesz kupić w każdym sklepie z częściami, ale lepiej wybrać jakies lepszej firmy, zawsze to starczy na dłużej ;) pozdro!

Opublikowano
  • Autor

Okazało się ze do wymiany tylko opaska mała od osłony przegubu. Mam kupić jakąś skręcaną byle nie poprzecinała przegubu wiecie moze jaką najlepiej kupić?

Opublikowano

Co do osŁon i przegubow to polecam firme Spidan....

Opublikowano

Zanim założysz nową opaskę lepiej uzupełnij smar, bo skoro część już wyleciała to niedługo może cię czekać wymiana całego przegubu. Moja rada - kup zestaw naprawczy i będziesz miał tam wszytko co trzeba: osłonę, smar, opaski zaciskowe i śrubę do przegubu. Tylko że wtedy jest znacznie więcej roboty.

Opublikowano
  • Autor

Mechanik mówił ze uzupełni smar. A jeśli mówisz o tym zestawie naprawczym to gdzie takiego szukac? To nie lepiej teraz samą opaskę i smar uzupełnic bo reszta jest ok a tylko opaska odpadła.

Opublikowano

Mechanik mówił ze uzupełni smar. A jeśli mówisz o tym zestawie naprawczym to gdzie takiego szukac? To nie lepiej teraz samą opaskę i smar uzupełnic bo reszta jest ok a tylko opaska odpadła.

No szukać w sklepie.
Opublikowano

Pamiętaj że do przegubów jest specjalny smar i na przegub daje się całą załączoną do zestawu tubkę. Ponad to w tej chwili nie wiesz ile smaru zostało w przegubie a ile zgubiłeś.

Jeśli jednak mechanikowi uda się nasmarować przegub bez zdejmowania to powinno być ok.

Opublikowano

lepiej zrobić to jak najszybciej, bo przy obecnej pogodzie może spotkać cię niemiła niespodzianka w postaci zatartego przegubu, a wtedy koszta będą o wiele większe :hi:

Opublikowano
  • Autor

Auto stoi i pojedzie dopiero do mechanika celem właśnie naprawy tego. A ten zestaw naprawczy to ma być dedykowany do modelu auta? Czy to jakies uniwersalne zestawy są?

Doradzcie jak w koncu zrobic uzupełnic smar i załozyc opaske czy kupic zestaw naprawczy i wymienic wszystko co w zestawie? Z tego co mówił uzupełni smar bez zdejmowania przegubu.

Opublikowano

Auto stoi i pojedzie dopiero do mechanika celem właśnie naprawy tego. A ten zestaw naprawczy to ma być dedykowany do modelu auta? Czy to jakies uniwersalne zestawy są?

Doradzcie jak w koncu zrobic uzupełnic smar i załozyc opaske czy kupic zestaw naprawczy i wymienic wszystko co w zestawie? Z tego co mówił uzupełni smar bez zdejmowania przegubu.

W ASO kupisz oryginalne opaski na sztuki. Według mnie warto kupić same opaski które można rozpiąć i można poprzestać na samym zdjęciu gumowej osłony co zrobi bez demontażu przegubu.

Opublikowano
  • Autor

Jako że nie chce jeżdzić autem przed naprawą tego a do ASO Audi mam kawałek jednak pod blokiem mam ASO Skody czy te opaski są uniwersalne i kupie taką w Skodzie czy jednak tylko ASO Audi?

Opublikowano

W Skodzie powinieneś zamówić bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

A taka opaska ma jakiś nr ? Bo jak kiedyś pytałem w tym aso o mozliwość zamówienia czesci do audi to nie mozna było ale moze w skodzie stosują takie same opaski tylko pewnie musiałbym znac nr.

Opublikowano

A taka opaska ma jakiś nr ? Bo jak kiedyś pytałem w tym aso o mozliwość zamówienia czesci do audi to nie mozna było ale moze w skodzie stosują takie same opaski tylko pewnie musiałbym znac nr.

po nr. vin powinni ci wszystko znaleźć, tak przynajmniej to działa w grupie vw

Opublikowano
  • Autor

Udałem się do salonu skody bo mam pod blokiem i po nr części bo już znałem nr ten zacisk występuje w superbie i zamówiłem, dzisiaj do odbioru. Koszt 8 zł