Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ACK B5]Koła stalowe z audi 100 do a4 b5 będą pasowały??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie.

Mam takie pytanie,czy felgi stalowe od audi 100 z 93roku na 5 śrub z oponami 195/65/r15 będą pasowały do A4 B5? szukałem wątku ale nie mogłem znaleźć.

Jeszcze przy okazji.Słyszałem pewną opinię że gdy założę 195/65/R15 to zawieszenie nie będzie się tak sypało i zmniejszy się spalanie obecnie mam 205/55/R16.Czy to prawda?Czy lepiej założyć na zimę 195 czy 205?Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.

Opublikowano

C4 ma chyba et 35-45, wiec beda pasowaly. Rozstaw na pewno maja 5x112 :wink4: Co do opinii i twoich 193km w osce, to wolalbym raczej 205/55 16, ew 205/60 15.

Opublikowano

Mam takie pytanie,czy felgi stalowe od audi 100 z 93roku na 5 śrub z oponami 195/65/r15 będą pasowały do A4 B5?

oczywiście że tak

Jeszcze przy okazji.Słyszałem pewną opinię że gdy założę 195/65/R15 to zawieszenie nie będzie się tak sypało i zmniejszy się spalanie obecnie mam 205/55/R16.Czy to prawda?

bzdura. różnica w tych kołach jest tak niewielka że to o czym piszesz jest takie samo

Czy lepiej założyć na zimę 195 czy 205?

obojętnie

Opublikowano

195-205 NIE obojętne !! Wszystko zależy od masy auta i jakie chcemy uzyskać ciśnienie na glebe . Jest teoria że na zimę opony powinny być węższe niż te letnie

Opublikowano

195-205 NIE obojętne !!

do tego auta to obojętne :cool1:

Opublikowano

Na zimę 195 lepiej na lato 205

Opublikowano
  • Autor

Witam dziękuję za zainteresowanie tematem, ogólnie koła i opony pasują jednak 195/65/R15 na zimę może i mogą być. Zobaczę jak śnieg spadnie.Jednak na lato nie polecam tego rozmiaru zdecydowanie.Z tego powodu iż jest bardzo słaba przyczepność podam to na przykładzie: Jadąc sobie np 40km/h na drugim biegu po wciśnięciu pedału do podłogi samochód nie jedzie tak jak trzeba zrywa przyczepność i po chwili ASR włącza.O szybkim starcie nie ma mowy.Mając 205 jest zdecydowanie lepiej.Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Generalnie na zime wezsze i tyle :tongue4: