Opublikowano 11 Grudnia 201114 l Witam was, Mam dziwny problem. Niedawno oddałem samochód (audi a4 B5) do mechanika na "remont" i wymienione zostały m.in. tarcze hamulców, klocki itd. I teraz pojawił się problem. Przy hamowaniu np. z 50 jest ok, ale jak delikatnie naciskam hamulec np. hamowanie z 20 do 0. W pedale jest taki efekt jak by ktoś pukał młoteczkiem w pedał od strony silnika (że tak powiem) i dźwięk jak by ktoś strzelał ze sprężynki. I nie wiem czy trzeba je jakoś "dotrzeć" czy zmienić mechanika Co z tym zrobić? Można tak jeździć czy serwis jak najszybciej? (jeżeli było to przepraszam jeszcze się nie odnalazłem w tysiącach tematów na tym forum )
Opublikowano 11 Grudnia 201114 l Myślę, że załącza Ci się ABS przy końcowej fazie hamowania (a teoretycznie nie powinien jeśli nie jest ślisko), czyli zły montaż tarcz i klocków, mogli uszkodzić czujniki abs-u.
Opublikowano 11 Grudnia 201114 l jeździć spokojnie można jak masz możliwość odkręć koła i sprawdź wieńce i czujniki ABS możliwe że przy pracach zostały zabrudzone
Opublikowano 11 Grudnia 201114 l Autor Jutro zdejmę koła i spróbuję. Efekt jest przy delikatnym naciśnięciu hamulca niezależnie od warunków. Nacisnę mocno to takiego czegoś nie ma...