Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Nawiew "nikontrolowany)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko ad nawiewu w moim B7

Po zalaczeniu silnika rano i przejechaniu nie wiem z 5 minut z 1 kreski robia sie 2 potem 3,4,5 itd temp ustawiona na 18 ( AUTO wylaczone)

dzialo sie to takze przy temp zew 10-13 C

Jak wskakuje na 2 zmniejszam na 1 i po chwili ( minuta, dwie) znowu 2,3,4 kreski

Auto chce mnie dogrzac rozumiem ale chcialbym aby nadmuch chodzil na 1 kresce a nie dmuchal 5

Czasem chce 2 kreski a on zmniejsza na 1

To ze sie silnik dluzej nagrzewa to zrozumiale

Przez 2 lata mnie to nie denerwowalo az do dzisiaj :decayed:

Czy mozna gdzies vagiem ustawic aby sam sie nie przelaczal na 2,3 kreski itd? czyli nie regulowal sily nawiewu

Jeszcze 1 jadac np za jakims smierdzielem wlaczam obie wewnetrzny i tez sila nawiewu spada o 1 kreske normalne to ?

Tez tak macie ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Też tak mam i w sumie mi to nieprzeszkadza :wink4:

Opublikowano

u mnie jest to samo, ale jak zmienie ręcznie na np. 2 lub 3 kreski to potem sam już nie przeskakuje na więcej, oczywiście tryb auto jest OFF ;) pozdro!

Opublikowano

Niestety też tak mam i mnie to wk.. :kox: Szczególnie latem jak wyłączam na kilka minut samochód i wychodzę to po powrocie jak go włącze to łeb chce urwać :decayed: Klimę używam w ostateczności bo nie lubię zimna :cool1: wystarczy mi nadmuch i wolę otwarte okna ale wolałbym aby sterownik klimatronika działał w taki sposób, że siła nawiewu jest w miarę stała a temperatura we wnętrzu jest regulowana temperaturą powietrza z wlotów. Tymczasem zauważyłem że latem klimatronik startuje z max obrotów i później schodzi sobie powoli do 2-3 kresek. (na auto) wolałbym żeby dało się ustawić max 4 kreski i żeby w trybie z wyłączonym ekon nie leciało takie zimne powietrze :kwasny: Znów zimą podobnie zamiast walić z siłą 7 kresek ciepłe powietrze wolałbym aby leciało gorące przy 2-3 kreskach. Dodam że jeśli ustawię HI i ręcznie na te 2-3 kreski powietrze z wylotów po prostu parzy, nie da się dłużej ręki przytrzymać i to mi się podoba bo ciepełko lubie :decayed:.

Kolega w BMW X3 ma tak, że latem może ustawiać temp powietrza wylatującego z klimy, jadąc np z dziećmi może ustawiać temp że nie leci takie zimne a w aucie jest przyjemnie. Tymczasem u mnie po włączeniu sprężarki zaczyna lecieć mroźne, nieprzyjemne powietrze więc wolę tego nawet nie włączać :kwasny: Może da się to jakoś w VAGu poprzestawiać?