Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Pochłaniacz wilgoci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Może stosował ktoś pochłaniacz wilgoci w samochodzie i może coś dobrego polecić lub ma jakieś ciekawe opinie na ten temat.

Chciałbym zakupić coś takiego bo szybki mi parują i rano jak jest mróz to szybka przymarza od wewnątrz...przynajmniej w tamtym roku bo w tym jeszcze nie było dużych mrozów...

a mianowicie chodzi mi o coś takiego

http://allegro.pl/pochlaniacz-wilgoci-do-samochodu-auta-wklad-gratis-i1942070706.html[br]Dopisany: 13 Grudzień 2011, 18:56_________________________________________________EDIT:

znalazłem już taki temat...ten można usunąć a ja podpytam się w już istniejącym...przepraszam za kłopot

Opublikowano

Jedynymi skutecznymi sposobami żeby mieć zimą suchy, niezamarzający od środka samochód to pokonywanie nim dłuższych dystansów żeby wnętrze zdążyło porządnie się nagrzać i wnoszenie jak najmniej wilgoci do wnętrza.

Opublikowano

Jedynymi skutecznymi sposobami żeby mieć zimą suchy, niezamarzający od środka samochód to pokonywanie nim dłuższych dystansów żeby wnętrze zdążyło porządnie się nagrzać i wnoszenie jak najmniej wilgoci do wnętrza.

a do tego mieć jeszcze świeży filtr pyłkowy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

i tu jest właśnie mój ból...autko przeważnie pokonuje małe dystanse...do pracy i z pracy :kox: nie zdąży się nawet zagrzać silnik a co tu mówić o zagrzaniu wnętrza...dlatego w jakiś inny sposób chce się pozbyć wilgoci

filtr kabiny mam nowy

klima też nabita i odgrzybiona

Opublikowano

A dywaniki i wykładzina suche? Bo jak będzie wilgoć to będzie parowac i osadzac się na szybach :disgust:

Opublikowano
  • Autor

jak kupiłem auto to miałem przerwany przewód od spryskiwaczy i lało mi na wycieraczkę...więc miałem małą powódź :kox:

Opublikowano

W samochodzie mojej mamy, której auto jest eksploatowane w takim trybie jak Twoje wymyśliłem taki mały trik. Mianowicie, klimatroniki dopóki temperatura płynu chłodzącego nie osiągnie odpowiedniej temperatury dają na auto nadmuch tylko na 1 kreskę, czyli przewietrzanie kabiny jest żadne. Kazałem jej manualnie ustawić sobie nadmuch na większą moc i nie dotykać tego :kox: Spróbuj zrobić tak eksperyment, na 90% zauważysz efekty w postaci niezamarzającej kabiny. Warunek jest oczywiście taki żeby auto nie było już zawilgocone w środku bo wtedy pomoże tylko porządne wysuszenie.

Opublikowano

jak kupiłem auto to miałem przerwany przewód od spryskiwaczy i lało mi na wycieraczkę...więc miałem małą powódź :kox:

I jesli nie było dokładnie wysuszone to teraz się mści. Postaraj sie jak masz możliwość wstawic do ciepłego garażu i wysuszyć bo żaden pochłaniacz Ci na to raczej nie pomoże.

Opublikowano
  • Autor

żebym to miał ciepły garaż :kox: ale latem chyba to już wyschło...możliwe że mam też zapchane kanały sciekowe czy jak się to zwie, to pod akumulatorem czy obok niego ...

Opublikowano

żebym to miał ciepły garaż :kox: ale latem chyba to już wyschło...możliwe że mam też zapchane kanały sciekowe czy jak się to zwie, to pod akumulatorem czy obok niego ...

te kanały tez warto sprawdzić.

Opublikowano
  • Autor

jak te kanały się czyści ?? trzeba rozbierać pół samochodu czy wystarczy tam jakiś gruby drut wsadzić i przeczyścić ?

Opublikowano

jak te kanały się czyści ?? trzeba rozbierać pół samochodu czy wystarczy tam jakiś gruby drut wsadzić i przeczyścić ?

Gruby drut wsadzić i przepchać, musisz wyjąć akumulator żeby mieć dostęp do jednego, drugi jest pod serwo hamulców.

Na próbę nalej wody w podszybie, być moze wcale nie musisz nic robić. Jak będzie woda stała- do przetkania, jak nie to nie.

Opublikowano
  • Autor

zimą pod akumulatorem woda mi stała ...więc pewnie do przetkania..

Opublikowano

Tomku, kanały są jeden pod serwem a drugi pod blachą co stoi na niej bateria, w otworach są gumy i cała filozofia to żed trzeba je wyjąć i obciąć nieco tak zęby był lużniejsze wylot. Jak wyjmiesz to będziesz wiedział o co mi chodzi.

Co do parowania szyb to jak zakładaliśmy fotele to z prawej strony czułem nieco wilbotną gąbkę ale nie było to nic strasznego bo mogło się z wycieraczki wylać woda czy coś innego. Zobacz jak teraz tam pod fotelami?

A tak na marginesie to jak tam fotele i grzanko dupki?

Opublikowano
  • Autor

foteliki bomba ,a grzane dupki też, tylko myślałem że to będzie szybciej grzać ale przyzwyczaiłem się już :) fotele się grzeją tak szybko ja samochód na 90 stopni...mniej więcej....

piotrek mam do ciebie pytanko z innej beczki...widziałeś mojego FISa nie ? i ja nie mam na nim ikonki takiego samochodziku jak jest np. tu u Raggamana

dsc05741z.jpg

on ma też licznik przed liftem czyli z zegarkiem analogowym a ma to fajne ustrojstwo :)

Opublikowano
  • Autor

nie chodzi mi o ramki (ramki mam) :tongue4: tylko na fisie u ragamana wyświetla się obrazek samochodu z otwartymi drzwiami...u mnie tego nie ma...a też mam pełnego fisa ...można to jakoś przeprogramować ?

Opublikowano

nie chodzi mi o ramki (ramki mam) :tongue4: tylko na fisie u ragamana wyświetla się obrazek samochodu z otwartymi drzwiami...u mnie tego nie ma...a też mam pełnego fisa ...można to jakoś przeprogramować ?

W przedlifcie nie bedzie informacji o otwartych drzwiach/ klapach

Opublikowano
  • Autor

no szkoda... :confused4: bo widziałem że raggaman też ma licznik z przedlifta (z analogowym zegarkiem) i u niego to działa więc myślałem że się da...

Opublikowano

Jak mam dobre oko to kolega raggaman ma licznik z 98r ale nie VDO tylko Jagera i w tym liczniku wyswietla sie samochodzik. Jest jednak okreslony problem z tym licznikiem, wewnatrz diedzi procesor motoroli i nie da sie tak latwo odzyskac kodu immo czy zmieniac przebiegu nie mowiac juz o jakims przegrywaniu dumpów.