Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wymiana tapicerki + konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po głowię od jakiegoś czasu chodzi mi wymiana tapicerki na taką: http://moto.allegro.pl/fotele-skozane-komplet-recaro-a4-s4-b5-i1998356510.html

Sprzedawca zaoferował się, że przełoży mi kompletne wnętrze: tapicerka, konsola, boczki, wykładziny, pasy itd za 2000zł (cena za części i robociznę). Z tym, że ja mam wersję sedan bez składanej kanapy i bez elektrycznych szyb z tyłu i podgrzewanych foteli przednich... czy to nie będzie problem ?? I czy za tą cenę mi się opłaca to ?? wiem, że dużo osób z forum robiło takie operację dlatego pytam...

Opublikowano

ogólnie samo przełożenie foteli to pikus, schowek plastiki to też nic trudnego, no ale wyjąć dechę i wsadzić inna tu już może być trochę rzeźby.. zmieniając środek to taka kwestia jak dołożenie grzania foteli to najmniejsze zmartwienie. Parę kabelków przełaczniki i już cieszysz sie grzaniem ;) no i zmieniając podłoge też trochę zabawy będzie bo trzeba wszystko z auta wypruć i w sumie od tego zacząć.. Zabawy ktoś z taką przekładka będzie miał nie mało i żeby miało to ręce i nogi potrzeba trochę czasu. W jeden dzień chyba sie z tym nie wyrobisz, tak mi sie wydaje..

A powiedz jaki masz środek?? czarny?? i chcesz zmienić na taki? kwestia gustu ale ja tak swojej niuni bym nie skrzywdził ;) wg mnie ogólnie to gra nie warta świeczki z przekladaniem calego środka. Co innego jak byłby to polift z 2din ;) no ale decyzja należy do Ciebie ;) Tobie ma sie podobać.

Zobaczymy co napiszą inni koledzy :)

Opublikowano
  • Autor

tak mam czarny środek, a zawsze podobał mi się kremowy + listwy wykończeniowe drewnopodobne :wink4:

Opublikowano

tak jak powiedziałem kwestia gustu, jak dla mnie to ten kolor z aukcji to bardziej taki szarawy niż kremowy ;) ja bym poszukał samych foteli i boczków a nie przekładał jeszcze dechę i podłogę ;) no ale jak wspominałem - Twoje auto Ty decydujesz :)

Opublikowano

Przekładałem anglika wiec temat mam obcykany z konsolą nie ma tak dużo rzeźby ale trzasków podczas jazdy przybędzie .. jak coś piszę się na twój schowek ;)

Opublikowano
  • Autor

mam pytanie, dużo jest roboty z dołożeniem elektrycznych szyb z tyłu ? przełączniki, boczki i mechanizm bym miał tylko kwestia elektryki pozostaje, tak samo z podgrzewaniem siedzeń, jak to wgląda, fotele i przełączniki mam tylko ta elektryka nieszczęsna...

Opublikowano

jeśli chodzi o elektryke szyb nie pomogę bo nie robiłem ale grzanie d*p nie jest problemem. Kupiłem od kolegi Slepy wiązke (sam robił) przyciski miałem, rozebrałem pół auta powkładałem to co trzeba, podlączenie elektryczne jest banalne bo są chyba 4 kable - stały plus, plus po stacyjce, podświetlenie i oczywiście masa. Jak poszukujesz elektryki (wiązki) odezwij się do w/w kolegi może Ci pomoże :);)

Opublikowano
  • Autor

ok chyba wyjdzie na to że zostawię konsolę i wymienię tylko fotele i kanapę...tylko jestem ciekawy czy dało by się z boczków skórę przełożyć do moich...jak myślicie ?? aha i powiedźcie mi jeszcze bo martwi mnie ta kanapa, bo tak jak mówiłem ja mam nie składaną i wersję sedan auta a tamta jest od avanta składana..dużo będzie trzeba przerabiać ??

Opublikowano

Da się na pewno robiłem to ale bez skóry ten element jest ładnie zgrzewany w kilkunastu punktach wystarczy zeszlifować