Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AVV] Czy górny wąż chłodnicy powinien byc cieply przy temperaturze 60 C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że wolno mi sie audiczka nagrzewa. Z tego co patrzylem na forum to wiskoze mam ok. Podejrzewam termostat ale musze miec pewnosc. Bo moze oszukuje mnie wskaznik temp. na tablicy. Niby przy 60 stopniach juz leci cieple powietrze ale jak zlapie 90 to leci strasznie gorace. Ale zeby zlapac 90 to normalnie wieki to trwa. W miejscu lapie temp znacznie szybciej niz podczas jazdy. Mi sie wydaje ze ten termostat jest caly czas otwarty. Ale np od mechanika slyszalem ze te silniki sie wolno nagrzewaja! Po ilu km w miescie powinno byc 90 na wskazniku zakladajac ze temperatura powietrza jest 10stopni celcjusza. Dzieki za opinie

* nazywaj wątki zgodnie z rgulaminem - używaj prefixu ( ten poprawiłem) [Musahi][br]Dopisany: 21 Marzec 2008, 00:02 _________________________________________________przepraszam ale do konca nie wiem o co chodzi z jakims prefiksem. Temat mozna zamknac bo juz wiem ze winny byl termostat. Dzis mi go wymienili i ustaly wszystkie bolaczki ze zbyt niska temperatura sielnika. Jezeli silnik jest dobrze nagrzany to ten waz o gory chlodnicy jest tak cieply ze nie mozna na nim dlugo zacisnietej reki utrzymac. Gdy silnik jest niedogrzany waz jest dosyc cieply ale mozna spokojnie trzymac zasisnieta reke. W taki sposob moza bez zadnej aparatury wywnioskowac optymalna temperature silnika. Pozdrawiam

:hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...