Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] Pompa paliwa-zagadka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość oskaritto
Opublikowano

witajcie!

czy mozliwe ze AMB ma dwie pompy paliwa?? pod kanapa mam dwa dekle po lewej jeden i po prawej drugi....

z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

A z ciekawości nie odkręcałeś żeby sprawdzić?? Nie, masz tylko jedną pompe. Pod drugą klpką nic nie ma tzn. pomy :kox:

Opublikowano

Mam to samo.

Drugi to jest zbiornik wyrównawczy albo coś takiego. Jest tam pływak napewno. Ale jak to cholerstwo działa to do końca nie wiem :tongue4:

Gość oskaritto
Opublikowano

Mam to samo.

Drugi to jest zbiornik wyrównawczy albo coś takiego. Jest tam pływak napewno. Ale jak to cholerstwo działa to do końca nie wiem :tongue4:

hmm dobra zagadka nie ?? :P hehe sam sie zdziwilem bo slysze ,ze mam pompe na wykonczeniu chcialem zobaczyc gdzie ona dokladnie sie znajduje i ku mojemu zdziwieniu....znalazlem dwa dekle :) pozdro!

Opublikowano

U mnie jak ściągnąłem ten drugi dekiel to nic nie było...

Opublikowano

No właśnie. U mnie też myślałem, że pompe szlag trafił, jak skończyło mi się paliwo. Dziwny dzwięk wydawała. Zmieniłem tylko filtr i już lepiej, ale co prawda przy odpalaniu, dalej się pojawia.

Sprawdź może masz to samo co u mnie.

Mnie się wydaje, że to ma też związek z tym cholerstwem pod kołem zapasowym, co kontroluje Ci szczelność baku (wlewu?). Paliwo jest chyba przelewane z jednej komory do drugiej? (Po kiego, nie mam pojęcia, jeśli się tak dzieje :tongue4:)

Opublikowano

Przy quattro, jest druga pompa wspomagająca. Bak ma 5 litrów mniej niż w przypadku FWD.

Opublikowano

Dziwna sprawa z tą pompą. Przy silniku 1.8?

Ale to jest pompa paliwa, druga? Czy może pompa ciśnieniowa jakaś czy cuś takiego? Jest to w etce? Bo ja nie widzę.

Opublikowano

No właśnie. U mnie też myślałem, że pompe szlag trafił, jak skończyło mi się paliwo. Dziwny dzwięk wydawała. Zmieniłem tylko filtr i już lepiej, ale co prawda przy odpalaniu, dalej się pojawia.

Sprawdź może masz to samo co u mnie.

Mnie się wydaje, że to ma też związek z tym cholerstwem pod kołem zapasowym, co kontroluje Ci szczelność baku (wlewu?). Paliwo jest chyba przelewane z jednej komory do drugiej? (Po kiego, nie mam pojęcia, jeśli się tak dzieje :tongue4:)

Kontrolę szczelności zbiornika mają chyba tylko wersje amerykańskie :mysli:

Przy quattro, jest druga pompa wspomagająca. Bak ma 5 litrów mniej niż w przypadku FWD.

Gdzie jest ta druga pompa wspomagająca?

Opublikowano

Jak mechanik mi zmieniał na mocniejszą Boscha 040 to mówił, że druga jest właśnie pod drugą klapką, bo bak przy quattro jest podzielony i musi być pompa wspomagająca. Zapytam jeszcze żeby się upewnić.

Opublikowano

Jak mechanik mi zmieniał na mocniejszą Boscha 040 to mówił, że druga jest właśnie pod drugą klapką, bo bak przy quattro jest podzielony i musi być pompa wspomagająca. Zapytam jeszcze żeby się upewnić.

Pewnie o tym mówił Ci mechanik:

pompa strumieniowa :wink4:

Pompa_strumieniowa.jpg

Opublikowano

No i wszystko jasne. :)