Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Podłączenie głośników- pytanie

Recommended Posts

Witam, mam pytanie, odnośnie podłączenia głośników PB s5c w miejsce oryginalnych BOSE. Aktualnie Bose (woofer+tweeter) u mnie w aucie jest spięte +/- w kostce, a do niej ida dwa przewody zielony i żółto zielony. Sądzę, że to jest wyjście od wzmacniacza? Proszę o pomoc w tym temacie bo chciałbym się za to zabrac. Dodam, że już podłączyłem na próbę woofer i tweeter z nowego zestawu do zwrotnicy i w momencie podpięcia domniemanych kabli od wzmaka głośnik prawie nie gra...gra o wiele ciszej niż aktualne BOSE? Proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny :hi:

Dobrze połączyłeś głośniki ze zwrotnicą?

Nie mam bose ale obiło mi się o uszy że głośniki bose są 2omowe a większość głośników na rynku jest 4omowa i może bardziej obciążają wzmacniacz?

Może wypowie się ktoś kto ma bose.

Dobrze połączyłeś głośniki ze zwrotnicą?

Nie mam bose ale obiło mi się o uszy że głośniki bose są 2omowe a większość głośników na rynku jest 4omowa i może bardziej obciążają wzmacniacz?

Może wypowie się ktoś kto ma bose.

Te głośniki muszą być podłaczone do wzmacniacza czyli(tylko nie wiem czy ori wzmacniacz uciągnie taki zestaw ;p jak kolega wyżej pisał)

wzmacniacz > zwrotnica > głośniki

możesz spóbować z innym wzmacniaczem, opcji jest dużo

Głośniki są podpięte prawidłowo...woofer i tweeter ma swoje miejsce w zwrotnicy. Zostają dwa kable, do których były podpięte ori bose. I moje pytanie brzmi czy te kable ( zielony i zielono-żółty) to kable od wzmacniacza na lewa strone? bo przy żadnej kostce przy radiu tych kabli nie zauważyłem. Jeżeli tak to dlaczego nowy powerbass gra znacznie ciszej od bose w drugich drzwiach? Jakby nie dostawał wystarczająco dużo mocy? Nie jestem specem od CA, dlatego proszę o pomoc w oznaczeniu ów przewodów. Dobrze, że czasu wystarczyło na zrobienie narazie jednej strony wiec chociaż coś od pasażera z przodu pomrukuje :decayed:

Będę wdzięczny za wskazówki, a tymczasem Wesołych i Spokojnych Świąt w rodzinnym gronie :hi:

W bose masz aktywny przód i tył dlatego kable zasilające nie idą z radia tylko wzmacniacza bose. Skoro masz wszystko dobrze podłączone to poprostu wzmacniacz nie daje rady, a właściwie to głośniki są za mocne do wzmaka.

Głośniki BOSE sa 1 - 2ohm, twoje pewnie 4, dlatego gra tak cicho :kox:

nie zostaje Ci nic innego niż zmiana wzmacniacza w takim razie :)

Tam jest za mało kabli żeby źle podpiąć:) Więc jest tak jak piszecie...wzmak do wymiany...i się zaczyna, jedno ciągnie za sobą drugie :naughty:

Przed wejściem na stronę forum powinna być informacja: wejście na forum grozi uzależnieniem:D

Lampy poliftowe depo kupione, na wiosnę zawias, może jakiś programik i nowy bucik 17' w miejsce starego RH :)

Wesołych jeszcze raz! :drinks: