Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

predkość internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20mbit to 2,5MB wiec jakim cudem :kox: ?

Opublikowano

"wiec jakim cudem"

U mnie płaciłem za 4Mbit i tak było w dzień. Po 1 w nocy bywało i 16Mbit :>

Opublikowano

Możliwe, ja jak miałem 25MB/s to ściągało mi w granicach 3,2-3,5MB/s, teraz mam 50MB/s i ten plik zassało z prędkością 6,5-6,8MB/s :cool1:

Opublikowano

Ja mam 10 MB/s i download mam 1.1Mb/s upload to 130kbs/s :kox:

Opublikowano

Możliwe, ja jak miałem 25MB/s to ściągało mi w granicach 3,2-3,5MB/s, teraz mam 50MB/s i ten plik zassało z prędkością 6,5-6,8MB/s :cool1:

No i prawidłowo.

Widze że masz UPC :)

a jak kolega ma 20mbit to moze max wyciagnac 2,5 MB, proste liczenie. [br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 12:18_________________________________________________

"wiec jakim cudem"

U mnie płaciłem za 4Mbit i tak było w dzień. Po 1 w nocy bywało i 16Mbit :>

Zalezy od operatora , choć nie sadze zeby ktoras kablowka robila taki nr ze z 20mbit robia mu 30 :)

Opublikowano

Bez sensu pisanie że jak miałem tyle to ściągało tyle....

Sprawa jest prosta:

Prędkość łącza podawana jest w bitach a jak ściągamy to najczęściej prędkośc jest w bajtach

1bajt (1B) = 8 bitów (8b)

jesli ktos ma łącze 1Mb/s(mega bitów)=1024kb/s(kilo bitów)=128kB/s(kilo bajtów) i tak dalej mozna sobie mnożyć i dzielić swoja prędkość na umowie i przy ściąganiu.

Opublikowano

o tym przeciez pisze :)

Opublikowano

A teraz ten sam plik mi ściąga z prędkością 1,8-2,0MB/s :polew::decayed:

Szybko sprawdziłem swoje konto premium filesonic i idzie cały czas 6,50-7,0MB/s :)

Oczywiście coś innego z serwera ściągam niż ten plik :D, raz miałem tak że przez 5 minut prędkość ściągania miałem ponad 45MB/s nie wiem jakim cudem :kox:[br]Dopisany: 02 Styczeń 2012, 23:18_________________________________________________

Widze że masz UPC :)

Zgadza się, a zaczynałem 4 lata temu z piorunującym 512kb/s :kox: :kox: :kox::decayed::polew:

Opublikowano

POLOWANIE NA PODGLĄDACZA

Kiedyś zakładałem internet, kolega znał (ja nie) IP które działało na wszystkich punktach dostępowych, było absolutnie uprzywilejowane i bez limitu przepustowości. Było przeznaczone do testowania realnej szybkości łącza. Klienci mieli 128-512kbit/s, cała sieć 8Mbit/s a łącza radiowe 10Mbit/s.

Jakiś klient podejrzał IP bez limitu i ściągał film w 8min paraliżując cały ruch w sieci. Telefony się urywały np. punkty opłat.

Klient się rozłączał wracał do swojego IP i spoko śmigał dalej. Żeby to zmienić trza by się wdrapać na wszystkie punkty dostępowe (kilkadziesiąt) i je przeprogramować. :kwasny:

Admin najpierw wyłapał IP, co nic nie dało. Potem robił dzienne statystyki poboru ale klient nie wyróżniał się. Pozostało czekać.

W końcu się wychylił. :evil: