Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Zawieszenie obniżające od sedana do avanta ! CZY PASUJE ?

Al@n

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam takie pytanie chce obniżyć zawieszenie i znalazłem sprężyny EINBACH -40mm od sedana a mam avanta chciał bym się dowiedzieć czy sprężyny będą pasowały do mojego modelu. zestaw jest z modelu 99 i mój rocznik auta jest ten sam. Proszę o pomoc bo na internecie są rozbieżne informacje. :)

Ja sie przejechałem robiąc ten manewr :gwizdanie: tył siadł nizej i był wyraźnie miększy :gwizdanie: tez był to eibach, przód z tego kompletu mam do dzisiaj załozony

ale widzę w opisie ze masz quattro ? na allegro większość sprężyn pasuje do avanta i sedana :)

W Quattro też tak miało byc, skończyło sie ze po miesiacu kupiłem komplet nowych sprężyn :gwizdanie:

ale widzę w opisie ze masz quattro ? na allegro większość sprężyn pasuje do avanta i sedana :)

nie będzie pasować, bo inna jest kategoria wagowa ze względu na to, ze do avanta można więcej włożyć i nacisk na tylną oś jest większa

czyli sprężyny różnią się jednak, a jak wytłumaczycie to ze inni sprzedający piszą że komplety pasują do sedana jak i avanta ?

czyli sprężyny różnią się jednak, a jak wytłumaczycie to ze inni sprzedający piszą że komplety pasują do sedana jak i avanta ?

chęć sprzedaży :gwizdanie:

pasować to one technicznie będą, ale jak to auto będzie potem wyglądać...

w samochodzie raczej nic nie worze ciężkiego wydaje mi się ze kombi nie jest dużo cięższe, bez obciążenia będzie stał już dużo niżej ? komplet mam do kupienia za nie dozą kasę a firma niczego sobie chyba się zdecyduje i zaryzykuje. chyba że stanowczo odradzacie :)

chyba że stanowczo odradzacie :)

Ja sie przejechałem robiąc ten manewr :gwizdanie: tył siadł nizej i był wyraźnie miększy :gwizdanie: tez był to eibach, przód z tego kompletu mam do dzisiaj załozony

W quattro też tak miało byc, skończyło sie ze po miesiacu kupiłem komplet nowych sprężyn :gwizdanie:

no chyba , że tez chcesz się sam o tym przekonać... :wink4:

jak kolega chce to niech kupuje, później najwyzej odsprzeda :naughty: i kupi to co powinien wczesniej, tym bardziej w osce wybór ogromny w nowych :gwizdanie:

Mój bez obciązenia stał nierówno, jak brałem na tył ludzi to koło chowało sie w nadkolach :gwizdanie:

dscn8686.jpg

Uploaded with ImageShack.us

avant jest cieższy o jakieś 80kg[br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 22:26_________________________________________________przynajmniej kasty na złomie :)

W takim razie dzięki za pomoc, przekonaliście mnie :) jak by ktoś miał springi do mojego modelu prosze o info :gwizdanie:

W takim razie dzięki za pomoc, przekonaliście mnie :) jak by ktoś miał springi do mojego modelu prosze o info :gwizdanie:

daj ogłoszenie w dziale "Kupię" :wink4:

Już dawałem takie ogłoszenie około 2 tyg temu, no i dostałem jedną odpowiedz z 1be oryginał -20mm chyba się zdecyduje, myślę ze będzie to najlepsze rozwiązanie :)

Już dawałem takie ogłoszenie około 2 tyg temu, no i dostałem jedną odpowiedz z 1be oryginał -20mm chyba się zdecyduje, myślę ze będzie to najlepsze rozwiązanie :)

jesli ma to być do 17ki minimum -30 zakładaj :wink4: nowe sprezyny do oski nie są drogie