Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zawieszenie obniżające od sedana do avanta ! CZY PASUJE ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam takie pytanie chce obniżyć zawieszenie i znalazłem sprężyny EINBACH -40mm od sedana a mam avanta chciał bym się dowiedzieć czy sprężyny będą pasowały do mojego modelu. zestaw jest z modelu 99 i mój rocznik auta jest ten sam. Proszę o pomoc bo na internecie są rozbieżne informacje. :)

Opublikowano

Ja sie przejechałem robiąc ten manewr :gwizdanie: tył siadł nizej i był wyraźnie miększy :gwizdanie: tez był to eibach, przód z tego kompletu mam do dzisiaj załozony

Opublikowano
  • Autor

ale widzę w opisie ze masz quattro ? na allegro większość sprężyn pasuje do avanta i sedana :)

Opublikowano

W Quattro też tak miało byc, skończyło sie ze po miesiacu kupiłem komplet nowych sprężyn :gwizdanie:

Opublikowano

ale widzę w opisie ze masz quattro ? na allegro większość sprężyn pasuje do avanta i sedana :)

nie będzie pasować, bo inna jest kategoria wagowa ze względu na to, ze do avanta można więcej włożyć i nacisk na tylną oś jest większa
Opublikowano
  • Autor

czyli sprężyny różnią się jednak, a jak wytłumaczycie to ze inni sprzedający piszą że komplety pasują do sedana jak i avanta ?

Opublikowano

czyli sprężyny różnią się jednak, a jak wytłumaczycie to ze inni sprzedający piszą że komplety pasują do sedana jak i avanta ?

chęć sprzedaży :gwizdanie:

pasować to one technicznie będą, ale jak to auto będzie potem wyglądać...

Opublikowano
  • Autor

w samochodzie raczej nic nie worze ciężkiego wydaje mi się ze kombi nie jest dużo cięższe, bez obciążenia będzie stał już dużo niżej ? komplet mam do kupienia za nie dozą kasę a firma niczego sobie chyba się zdecyduje i zaryzykuje. chyba że stanowczo odradzacie :)

Opublikowano

chyba że stanowczo odradzacie :)

Ja sie przejechałem robiąc ten manewr :gwizdanie: tył siadł nizej i był wyraźnie miększy :gwizdanie: tez był to eibach, przód z tego kompletu mam do dzisiaj załozony

W quattro też tak miało byc, skończyło sie ze po miesiacu kupiłem komplet nowych sprężyn :gwizdanie:

no chyba , że tez chcesz się sam o tym przekonać... :wink4:
Opublikowano

jak kolega chce to niech kupuje, później najwyzej odsprzeda :naughty: i kupi to co powinien wczesniej, tym bardziej w osce wybór ogromny w nowych :gwizdanie:

Mój bez obciązenia stał nierówno, jak brałem na tył ludzi to koło chowało sie w nadkolach :gwizdanie:

dscn8686.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

avant jest cieższy o jakieś 80kg[br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 22:26_________________________________________________przynajmniej kasty na złomie :)

Opublikowano
  • Autor

W takim razie dzięki za pomoc, przekonaliście mnie :) jak by ktoś miał springi do mojego modelu prosze o info :gwizdanie:

Opublikowano

W takim razie dzięki za pomoc, przekonaliście mnie :) jak by ktoś miał springi do mojego modelu prosze o info :gwizdanie:

daj ogłoszenie w dziale "Kupię" :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Już dawałem takie ogłoszenie około 2 tyg temu, no i dostałem jedną odpowiedz z 1be oryginał -20mm chyba się zdecyduje, myślę ze będzie to najlepsze rozwiązanie :)

Opublikowano

Już dawałem takie ogłoszenie około 2 tyg temu, no i dostałem jedną odpowiedz z 1be oryginał -20mm chyba się zdecyduje, myślę ze będzie to najlepsze rozwiązanie :)

jesli ma to być do 17ki minimum -30 zakładaj :wink4: nowe sprezyny do oski nie są drogie