polny Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 witam mam takie pytanie do bardziej doświadczonych kierowców : Podczas jazdy na dowolnym biegu (sprzęgło oczywiśnie nie jest wcisnięte)przy dodawaniu i puszczaniu gazu czuć szrpnięcie i ruch lewarka zmiany biegów. Czy powodem takich objawów może być sprzegło i dwumas??
daw2 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Raczej poduszka pod silnikiem lub skrzynią.
pepik Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Tak może być to dwumas, mogą to też być poduszki pod skrzynią albo pod silnikiem.
polny Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Posuszki mam wymienione komlet na Corteco i maja dopiero rok wieć myśle że to nie one. Dodatkowo jak się naciśnie lekko sprzęgło to czuć (pukanie ) na pedale oraz przy gaszenie dość mocna telepie. Podejrzewam że dwumas nieruszany od nowości . A te szrpnięcia przy dodaniu gazu to tak jakby się cała skrzynia ruszała przód i tył
gizmus2006 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dołącze się do pytania bo mam coś podobnego ale od 25kkm cały czas tak samo nic sie nie dzieje.
swiezak84 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 jeśli czuć stukanie na sprzęgle to pewnie dwumas....
mlodyy Opublikowano 4 Stycznia 2012 Opublikowano 4 Stycznia 2012 ja mam nowy dwu mas i czuć stukanie , podobno w klekotach tak ma być, sprawdź poduszki i przeguby
Rekomendowane odpowiedzi