Opublikowano 2 Stycznia 201214 l Witam sprawdziłem wszystkie wątki i nic nie znalazłem mam problem tego typu że pozmianie zaworów z waltek 34 na HANA wyskoczył Check engine po podpięciu pod VAG wyskoczył błąd P0135 co oznacza problem z grzałką sondy po wizycie u elektromechanika i zbadaniu tematu wychodzi że niby wszystko ok napięcie idzie normalnie i na sonde i na grzałkę po skasowaniu błędu po kilku kilometrach błąd wraca a wdodatku coraz więcej pali nie wiem czym to może być spowodowane prosze o pomoc i z góry dziękuje pozdrawiam
Opublikowano 6 Stycznia 201214 l do wymiany pierwsza sonda , bo grzałka jest w sondzie więc nie jest to rozbieralne.
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l Autor Sonda wymieniona jak napisałeś zresztą sami to robiliśmy kolejny problem z połączeniem sie z elektroniką w samochodzie ale robota w toku pozdrawiam[br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 14:17_________________________________________________Witam ponownie niestety po podłączeniu kompa i przywróceniu ustawień fabrycznych sondy po wymianie i przejechaniu ok 60 km check pojawił się ponownie i ponownie błąd P 0135 grzałka sondy nie mam pojęcia o co chodzi napięcie na sonde jest 0.9 bezpieczniki całe nie mam pomysłu co się dzieje jeżeli ktoś może pomóc to z góry dziękuje
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l tez mam ten błąd tez wymieniałem sondy aż dwie i dalej to samo napięcie dochodzi ,grzałka grzeje , albo komp padł ,wina wiruska albo brak kata
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l Autor Mam małe problemy z modułem komfortu być może to przyczyna ale sprawdze tego kata yć może to będzie przyczyną
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l Autor Nie wszystko ok tylko ten błąd wyskakuje a poza tym jest ok mam tylko problemy z modułem komfortu jak jest zimno nie działa pare rzeczy jak się zagrzeje to działa wszystko być może to jest przyczyną sam już nie wiem
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l Kolego HOODY100 MK nie ma z tym nic wspólnego,skasuj błąd i jazda na benie i zobacz czy powraca ten błąd,jak sam pisałeś po zmianie zaworów z waltek 34 na HANA wyskoczył Check engine stawiam na złą regulację LPG.
Opublikowano 17 Stycznia 201214 l Autor Kolego krzysiekml lpg było regulowane kilku krotnie a check i błąd wyskakują nawet na benzynie
Opublikowano 30 Stycznia 201214 l Ja kiedys mialem problem z czujnikiem temperatury, kupilem cos na ebay i po wymianie dalej mialem wskazania na ok 75' celciusza nawet po godzinnej jezdzie. Wydalem kupe kasy na wymiane termostatu i to rowniez nie pomoglo. Kupilem czujnik u dealera w audi i problem zniknal. Pisze tu bo moze Twoja sonda tez jakies badziewie, czy kupiles u dealera audi..?
Opublikowano 2 Lutego 201214 l Podepnę się do tematu, oto wykresik mojej lambdy, rozumiem, że czas na wymianę ?
Opublikowano 2 Lutego 201214 l Najlepiej jakby ktos z kolegow ze sprawna sonda wrzucil taki wykres, wowczas mozna porownac oba odczyty...
Opublikowano 2 Lutego 201214 l Wyraźnie widać na wykresie, że napięcie w pewnych momentach jest równe zero. Już na samym początku logowania sie zawiesiła.