Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Problem z sondą błąd P0135

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprawdziłem wszystkie wątki i nic nie znalazłem mam problem tego typu że pozmianie zaworów z waltek 34 na HANA wyskoczył Check engine po podpięciu pod VAG wyskoczył błąd P0135 co oznacza problem z grzałką sondy po wizycie u elektromechanika i zbadaniu tematu wychodzi że niby wszystko ok napięcie idzie normalnie i na sonde i na grzałkę po skasowaniu błędu po kilku kilometrach błąd wraca a wdodatku coraz więcej pali nie wiem czym to może być spowodowane prosze o pomoc i z góry dziękuje pozdrawiam

Opublikowano

do wymiany pierwsza sonda , bo grzałka jest w sondzie więc nie jest to rozbieralne. :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sonda wymieniona jak napisałeś zresztą sami to robiliśmy :kox: kolejny problem z połączeniem sie z elektroniką w samochodzie ale robota w toku :wallbash: pozdrawiam[br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 14:17_________________________________________________Witam ponownie niestety po podłączeniu kompa i przywróceniu ustawień fabrycznych sondy po wymianie i przejechaniu ok 60 km check pojawił się ponownie i ponownie błąd P 0135 grzałka sondy :wallbash: nie mam pojęcia o co chodzi napięcie na sonde jest 0.9 bezpieczniki całe nie mam pomysłu co się dzieje jeżeli ktoś może pomóc to z góry dziękuje

Opublikowano

tez mam ten błąd tez wymieniałem sondy aż dwie i dalej to samo napięcie dochodzi ,grzałka grzeje , albo komp padł ,wina wiruska albo brak kata

Opublikowano
  • Autor

Mam małe problemy z modułem komfortu być może to przyczyna ale sprawdze tego kata yć może to będzie przyczyną :mysli:

Opublikowano

ja juz mam tak z dwa lata :) a nie talepie ci budą na jałowym

Opublikowano
  • Autor

Nie wszystko ok tylko ten błąd wyskakuje a poza tym jest ok mam tylko problemy z modułem komfortu jak jest zimno nie działa pare rzeczy jak się zagrzeje to działa wszystko być może to jest przyczyną sam już nie wiem

Opublikowano

Kolego HOODY100 MK nie ma z tym nic wspólnego,skasuj błąd i jazda na benie i zobacz czy powraca ten błąd,jak sam pisałeś po zmianie zaworów z waltek 34 na HANA wyskoczył Check engine stawiam na złą regulację LPG.

Opublikowano
  • Autor

Kolego krzysiekml lpg było regulowane kilku krotnie a check i błąd wyskakują nawet na benzynie

Opublikowano

no to w takim razie pozostaje kabelkologia.

Opublikowano
  • Autor

Po tym wszystkim też do takiego wniosku powoli dochodzę :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kiedys mialem problem z czujnikiem temperatury, kupilem cos na ebay i po wymianie dalej mialem wskazania na ok 75' celciusza nawet po godzinnej jezdzie. Wydalem kupe kasy na wymiane termostatu i to rowniez nie pomoglo. Kupilem czujnik u dealera w audi i problem zniknal. Pisze tu bo moze Twoja sonda tez jakies badziewie, czy kupiles u dealera audi..?

Opublikowano

Podepnę się do tematu, oto wykresik mojej lambdy, rozumiem, że czas na wymianę ?

33ygj6q.jpg

Opublikowano

Najlepiej jakby ktos z kolegow ze sprawna sonda wrzucil taki wykres, wowczas mozna porownac oba odczyty...

Opublikowano

Wyraźnie widać na wykresie, że napięcie w pewnych momentach jest równe zero. Już na samym początku logowania sie zawiesiła.

Opublikowano

Ale czy sa jakies objawy, np. problemy z odpalaniem?