Jump to content
IGNORED

[B5 1Z] NIE DZIAŁAJĄCE KIERUNKOWSKAZY ( AWARYJNE DZIAŁAJĄ)

CYCEK997

Recommended Posts

Koledzy mam taki problem gdyż w mojej niuni zepsuły się kierunkowskazy, ale awaryjne działają bez zarzutu. gdy włączę kierunkowskaz obojętnie który przekaźnik w przerywaczu za włącznikiem awaryjnych wariuje, co może być przyczyną takich objaw

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI :hi: :hi: :hi:

bezpieczniki sprawdzone i wymieniony włącznik awaryjnych i dalej to samo

sprawdzenie manetki. a masz centralny? blyska ci przy zamykaniu i otwieraniu? dlugie ci dzialaja?

Długie działają i przy zamykaniu i otwieraniu kierunki też błyskają

zostalo sprawdzenie manetki. znajdz piny ktore odpowiadaja za kierunki bylo gdzies na forum i sprawdz czy prad do nich dochodzi. albo podmien manetke

dzięki wielkie kolego w poniedziałek biorę sie za sprawdzenie manetki

nie wiem jak u ciebie ale u mnie sa osobno przerywacz do awaryjnych i kierunkow tez tak mialem awaryjne spoko a kierunki nie chodza odgialem lekko przerywacz od kirunkow i hulaja bez problemu 99 po lifcie

kolego PRODI55 ja mam 95 przed liftem ale już naprawione i wszystko hula jak fabryka pisze. tak jak kolega Magicbattle pisał to była wina manetki :hi: :hi: :hi:

Kolego jak odgiąłeś ten przerywacz mam taki sam problem?

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:39 ----------

nie wiem jak u ciebie ale u mnie sa osobno przerywacz do awaryjnych i kierunkow tez tak mialem awaryjne spoko a kierunki nie chodza odgialem lekko przerywacz od kirunkow i hulaja bez problemu 99 po lifcie
Kolego jak odgiąłeś ten przerywacz mam taki sam problem?

Witam wszystkich:-) pozwolcie ze sie podepne do tematu:-) mam od nie dawna A4 96 rok:-) mam problem z kierunkowskazami:/ nie dzialaja jak nalezy:/ mrognie 2 razy i tyle. Domyslam sie ze to wina przerywacza lub manetki, tylko mam pytanie gdzie jest przerywac od kierunkowskazow. Awaryjne dzialaja i przy zamykaniu z pilotaa tez dziala. Pozdrawiam

Miałem taki sam problem jak Wy.

U mnie problem tkwił w włączniku świateł awaryjnych, po wymianie na NOWY - ORI, kierunki działaja jak nalezy.