STASIU227 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam posiadam audi a4 b5 1.9tdi i mam taki problem przychodzi rano auto pali dobrze przyjezdzam do pracy auto stoi 8godzi i tu jest problem auto bardzo długo kreci zeby zapaliło a raz tak kreciłem ze mi aku.padło. prosze o pomoc?????????????
siara Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Na początek zmień stację.. u mnie jak narazie to pomogło
SotoM Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 na początek do sprawdzenia kat wtrysku i synchronizacja rozrzadu (VAG)- pływajace koło posowe rozrządu wału korbowego.
paweu1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Wrzuć przynajmniej log 000 i 001, w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić kąt wtrysku i dawkę paliwa
STASIU227 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 Sprawdze jutro. A powiecie czy filtr paliwa ma co do tego bo auto mam rok i ja nie zmieniałem, a logi wrzuce jutro.
STASIU227 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 jeszcze dla pewnosci nastawnik może tesz byc przyczyna???????? bo mam go do czyszczenia bo mi drga auto na 4 i 5biegu.
trepek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nastawnik może być przyczyną bo może nie wyrabiać z dawką rozruchową, chociaż z rana też by był z tym problem. Tak jak koledzy pisali - rozrząd na znaki; VAG i kontrola dawki; sprawdzenie czy pompa wtryskowa gdzieś się nie poci i czy nie zapowietrza Ci się układ wtryskowy. Możesz również wywalić tymczasowo filtr z podgrzewaczem i wstawić filtr paliwa od starego diesla. W podgrzewaczu jest zaworek zwrotny i czasami łapie lewe powietrze na powrocie.
Rekomendowane odpowiedzi