Jump to content
IGNORED

[B5 1Z] Ciężko pali

STASIU227

Recommended Posts

Witam posiadam audi a4 b5 1.9tdi i mam taki problem przychodzi rano auto pali dobrze przyjezdzam do pracy auto stoi 8godzi i tu jest problem auto bardzo długo kreci zeby zapaliło a raz tak kreciłem ze mi aku.padło. prosze o pomoc?????????????

Na początek zmień stację.. u mnie jak narazie to pomogło

na początek do sprawdzenia kat wtrysku i synchronizacja rozrzadu (VAG)- pływajace koło posowe rozrządu wału korbowego.

Wrzuć przynajmniej log 000 i 001, w pierwszej kolejności trzeba sprawdzić kąt wtrysku i dawkę paliwa

Sprawdze jutro. A powiecie czy filtr paliwa ma co do tego bo auto mam rok i ja nie zmieniałem, a logi wrzuce jutro.

jeszcze dla pewnosci nastawnik może tesz byc przyczyna???????? bo mam go do czyszczenia bo mi drga auto na 4 i 5biegu.

Nastawnik może być przyczyną bo może nie wyrabiać z dawką rozruchową, chociaż z rana też by był z tym problem.

Tak jak koledzy pisali - rozrząd na znaki; VAG i kontrola dawki; sprawdzenie czy pompa wtryskowa gdzieś się nie poci i czy nie zapowietrza Ci się układ wtryskowy.

Możesz również wywalić tymczasowo filtr z podgrzewaczem i wstawić filtr paliwa od starego diesla. W podgrzewaczu jest zaworek zwrotny i czasami łapie lewe powietrze na powrocie.