Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Malowanie dokładek zderzaka i progów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak mam ! no tak własnie myslałem zeby to zareklamowac bo to jest czyste partactwo ! koles sie tłumaczył ze tak mu lalkier dobrali, ale niby co mnie to obchodzi jak mu dobrali on jest za to odpowiedzialny jaki bedzie efekt koncowy. A tak na marginesie jest to lakier perła 50% to czy jest mozlwe dobrac idealnie ?

Opublikowano

ok - a ja chcialbym zapytac tych co juz malowali (szczegolnie dokladki w B6) jak to wyglada po pewnym czasie, tzn. czy lakier nie odpada, nie jest poobijany przez kamienie, piasek, itd.

Rozmawialem z lakiernikiem na temat pomalowania dokladek i gosc zdecydowanie mi to odradzil (mogl zarobic kase a mnie zniechecal :mysli:). Twierdzil ze na plastikach odlozyla sie spora ilosc chemii, plynow, woskow i nigdy nie bedzie w stanie w 100% tego oczyscic. Poza tym bylbym jeszcze bardziej zdegustowany (niz obecnie) gdyby kamienie obily lakier i pojawil by sie szary plastik na wierzchu (lakier na aucie to czarna perla). "Nie takie glowy nad tym w niemczech myslaly zeby tego nie lakierowac..."

Co Wy na to? Jak to wyglada po jakims czasie?

Opublikowano

przecież nawet zderzaki po jakimś czasie są poobijane od kamyczków... i co to oznaczy że lepiej przedniego zderzaka nie malować w ogóle :gwizdanie: , lakiernik niech się zajmie malowaniem a nie doradzaniem :wink4: , pewnie się ciężko maluje a chciałby tylko łatwą robotę :tongue4: , autko zdecydowanie lepiej wygląda z pomalowanymi dokładkami, ja miałem w srebrnym aucie , jeździłem 2 lata i wszystko było ok, trzeba po prostu bardziej uważać np przy parkowaniu czy przy myciu myjką ciśnieniową, dla mnie kwestia pomalowania jest bezdyskusyjna i zdecydowanie jestem na tak :th:

Opublikowano

Jakośc to pewnie zależy od użytej techniki, teraz są takie oczyszczacze/podkłady/lakiery że nie powinno byc problemu z trwałością. Poza tym efekt jest warty zaryzykowania :)

Opublikowano

Duzo osob maluje i jakos nie narzeka.. :) W B6 jest to konieczne, tym bardziej przy jasnym kolorze.. :decayed:

Opublikowano

Znajomy w b4 pojechał do firmy która robi lakiery dobrali mu kolor wlali w puszek do tego kupił bezbarwny lakier utrwalajacy posciagał zderzaki uzył wiertarki i koł odpowiednich do czyszczenia przed malowaniem elementów plasikowych pojechał podkładem na to lakier i utrwalacz i sobie sam zrobił. wyszlo mega ladnie Tylko nie wiem napewno czy malowal z puchy czy pistoletem po czym sprzedal autko i zarobil na tym :) Koszty były w okolicy 400 zł czyli 4 puszki lakieru pod kolor auta, 2 puszki utrwalacza, 2 puszki podkadu (on byl w jakims tam kolorze to dobieraja do koloru) i te kola polerskie... Ja osobiscie bym sie troszke bal bo to treba miec wprawa i cierpliwosc zeby nie zpartolic ale efekt uwiezcie sliczny :)

Opublikowano

jesli chodzi o moja opinie to przy jasnym kolorze w b6 malowanie dokladek to kwestia bezdyskusyjna.. musza byc pomalowane i juz.. samochod wyglada na odmlodzony.. elegansski i wypasowy :wink4:

Opublikowano

a ja miałem prawy przedni błotnik malowany bo jakaś cholera mnie zarysowała na parkingu i przy okazji kupiłem dokładki ale takie lajtowe (żadny tam wieś tuning) choć jeszcze ich nie założyłem.

Malowanie u znajomego mojego kuzyna w garażu ;) Całość malowania kosztowała mnie 350zł.

Wogóle nie widać różnic w kolorystyce lakieru pod żadnym kątem i nawet w pełnym słońcu.

Lakierek granatowa perła - czy jakoś tak :)

Tak więc wywalanie 1200zł na malowanie nawet ori dokładek to moim zdaniem strata kasy. no chyba że ktoś ma B6 :) bo tam to faktycznie ładnie wygląda i warte jest każdych pieniędzy

Opublikowano

wedlug mnie jest to widoczne na autach, o jasnej koorystyce, przy tych ciemniejszych nie widac tak bardzo roznicy, a po pomalowaniu, autko wizualnie stoi blizej gleby... takze do jasnego koloru polecam...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Malował ktoś może przy ciemnym kolorze autka, np granat :?: Jakieś bym prosił jak to możliwe :)

• 6 lat później...
Opublikowano

Jeśli jest ktoś kto już malował dokładki w kolor nadwozia proszę o pomoc i instrukcję ;)