Jump to content
IGNORED

[B6 AVB] Koło dwumasowe

9kozi9

Recommended Posts

Witam jestem posiadaczem audi a4 b6 AVB 1.9 TDI (100KM). Jeśli chodzi o kwestie techniczne jestem kompletnym laikiem.. 2 tyg po zakupie coś zaczęło terkotać(metaliczny dzwiek) na wolnych obrotach. Po wcisniesciu sprzęgła odgłos ustawał. Jednak mineło troche czasu i teraz odglos się nasilił po wizycie u mechanika okazało się że to koło dwumasowe.. Moje pytanie brzmi czy do podanego oznaczenia silnika trzeba szukać konkretnego koła dwumasowego? Nie ukrywam że mam przeciąg w portfelu i będę szukał części używanych..jednak nie chce się pomylić przy zakupie. Proszę o poradę szanownych forumowiczów. Pozdrawiam

jesli sie nie myle to kolo dwumasowe bedzie te samo co w afn ahu avb awx ajm atj

jesli chce uzywane to zagadaj do uzytkownika aju on czasem ma takie rzeczy w dobrych cenach

z tego co mi się wydaje to tylko ten motor ma taki dwumas żaden inny

z tego co mi się wydaje to tylko ten motor ma taki dwumas żaden inny

bardzo mozliwe ale jesli ahu afn i awx maja ten sam dwumas to dlaczego avb ma inny ? :kox:

o ile ja wiem dwumas jest taki sam, sprzęgło też, od awx różni się dociskiem mniejszym.

masz Screena z czego pasuje koło nr LUK to 415023110

jeśli chodzi o dwu masa to są takie same ale z ta różnica że dzielą się na dwa rodzaje tzn różnica skrzyn biegów 5 cio i 6 cio . Do skrzyni 5 cio jest sprzęgło 228 mm a do 6 cio 240 mm. Czyli moral że jak pisałeś w pierwszym poście avf dwu mas nie będzie pasił