Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Moja A4 po wielu zmianach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja w równe 2 lata 145 tkm :) nabiłem na licznik :)

Nie każdy jeździ tak dużo. Ja w 1,5 roku zrobiłem 24 tyś km.

Co do zawieszenia do mam zamiar wymienć sprężyny na Weitec -30mm i do tego amory Weitec lub nowe z zawieszenia 1BE.

Ja skończysz te Premiery to zamień na Ferodo DS Performance. Niebo a ziemia.

Może się pokuszę na lepsze klocki jak trochę jeszcze wzmocnie silnik, bo narazie mi te w zupełności wystarczają.

W sierpniu planuje zamontować prawy IC ( dula SMIC ) i przerobić początek wydechu DP 2,7 cala bez kata. No a na koniec korekta softu.

Opublikowano

Mozesz opisac podlaczenie spryskiwaczy?

Opublikowano

A z czego wziąłeś zaciski przednie? Z S4 czy z A6 3.0 TDI

Opublikowano
  • Autor

W S4 zacisk jest ten sam ale inny uchwyt i pasuje tylko pod tarcze 345mm. Moje pochodzą z A4 B7 2,0 TFSI.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

piękna naprawdę piękna-felgę taką samą chcę zakupić- tylko mogę :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

Opublikowano

śliczna audiczka :good:

dokładki w kolorze i od razu inne auto... co to za oszczędność dla gebelsów, żeby takie z fabryki nie mogły wychodzić to ja nie wiem... :(

powodzonka w dalszych modach i szerokości na drodze!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak bym widział siostre bliźniaczkę :decayed::good: Jakiś progres w modach? :cool1:

Opublikowano

Jak bym widział siostre bliźniaczkę :decayed::good: Jakiś progres w modach? :cool1:

no wlasnie :> jakies fotki aktualne... FMIC zalozony ?

Opublikowano

gdzie chcesz rozbiegac te 200km

Opublikowano
  • Autor

Obecnie zrobiłem początek wydechu o średnicy 2,5" bez kata a tak po za tym to narazie mała przerwa w modach auta bo miałe troszke innych wydatków. Ale myśle że zaraz po nowym roku dokończe auto, zrobie FMIC i nowy program.

No to mysle ze wkońcu dokończe mody mojego auta. Obecnie zakupilem zderzak Caractere cos takiego jak na zdjeciu poniżej:

0115250a7476861fmed.jpg

Jutro zderzak laduje u lakiernika a za tydzień montaz na aucie. Zamowiłem również Intercooler :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Fota już była, jak autko stało na kanale z FMIC do założenia :wink4: Jarol - nie doczytałem i myślałem, że tak odpieprzyłeś swoją lalkę :slina: :slina:Dawaj te wszystkie mody do kupy i pokazuj :kox:

Opublikowano

Jarol nawet na święta audiola Twa nie poczuła wody :P

dawaj foty tego caractere :P

Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem na poczatku dwie fotki zderzaka Caractere, sa troszke słabej jakości ale postaram się zrobic coś nowego.

Aha i zaktualizowałem listę modyfikacji :wink4:

Obecnie w A4 musze wymienić pompe paliwa (tandemową) bo troszke nie domaga, mam juz zakupiona prawie nówke sztuke. Może po tym zabiegu uda sie jeszcze troszke poprawic program bo brakowało paliwa w górnym zakresie obrotów.

Co do dalszych modyfikacji to obecnie szukam tylnego zderzaka z S4 w dobrej cenie, ale znaleźć coś to ciężki temat :thumbdown:

Opublikowano

Jarol i posadź troszkę niunię, żeby charakteru ładnie nabrała. Jakaś dobra zawieszka mile widziana :good:

Opublikowano
  • Autor

Jarol i posadź troszkę niunię, żeby charakteru ładnie nabrała. Jakaś dobra zawieszka mile widziana :good:

Zdjęcia jeszcze były robione na s-line teraz jest gwint i auto poszło jeszcze około 1-1,5cm w dół. Więcej juz nie chce obniżać.

Opublikowano

Malowanie doklade i progów naprawde bardzo zmienia wygląd auta. Co do dalszych modyfikacji to najpierw musze dokończyć silnik bo jest w trakcie zmian, od razu potem hamulce. Jak to skończe to pomyśle nad zderzakami ale to dopiero jak co na wiosne w przyszlym roku. Niestety wszystko strasznie dużo kosztuje :thumbdown:

kolego podaj namiar gdzie lakierowałeś i ile dałeś za to - sam chciałbym to zrobić.... :cool1::notworthy:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wrzuciłem troche nowych zdjęć na początku tematu, można porównać jak auto wygląda z nowym zderzakie :wink4:. Ze zmian które ostatnio przeprowadziłem to powrót do zawieszenia s-line ( gwint niestety okazał się za twardy na nasze drogi). Obecnie szukam jakiegoś zderzaka na tył. Najchętniej kupiłbym z S4 ale ciężko go dorwać i chyba skończy się na zderzaku s-line.

Opublikowano

Wrzuciłem troche nowych zdjęć na początku tematu, można porównać jak auto wygląda z nowym zderzakie :wink4:. Ze zmian które ostatnio przeprowadziłem to powrót do zawieszenia s-line ( gwint niestety okazał się za twardy na nasze drogi). Obecnie szukam jakiegoś zderzaka na tył. Najchętniej kupiłbym z S4 ale ciężko go dorwać i chyba skończy się na zderzaku s-line.

mam dokładnie ten sam problem jeśli chodzi o tylny zderzak... połączenie caractere przód + S4 tył byłoby idealne moim zdaniem... no ale niestety z dostępnością i cenami jest jak jest...

póki co jeszcze przeczekam jakiś czas.

jeszcze raz dzięki za tamtejsze info w sprawie zderzaka ;-)

zapraszam do mojego wątku możesz sprawdzić jak to u mnie wyszło.

gdzie dorwałeś ori zawias s line ? bo też za takim się oglądam.

Opublikowano
  • Autor

gdzie dorwałeś ori zawias s line ? bo też za takim się oglądam.

Zawis s-line kupiłem 2 lata tem na allegro.

Dzisiaj kupiłem zderzak na tył. Niestety będzie to narazie s-line z czujnikami parkowania. Coś takiego:

ddb801e443c42be5med.jpg

Udało mi się go tanio wyrwać bo za 450zł z czujnikami i wiązką :)

No i czeka mnie rezanie nastepnej rzeczy czyli czujników parkowania.

Myśle że ten zderzak też bedzie ładnie wyglądał no ale S4 byłby ładniejszy ;(