Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Dziwne odgłosy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do szanownych kolegów .A mianowicie 3 tygodnie temu wymieniłem kompletny rozrząd ,wszystko wraz w paskiem wielorowkowym i jago napinaczem .I się zaczęło . Dziwny odgłos z silnika tylko rano na zimnym i trwa ok. 2 minut potem cisza .Dodam tylko że wszystko robiłem w ASO ponieważ zależało mi na fakturze i gwarancji z Audi .Byłem już dwukrotnie z reklamacja ale nic nie wskórali ,poprawiali poprawiali a i tak jest tak samo ,twierdzą że wszystko jest Oki .

Odgłosy nagrałem telefonem trzymanym przy obudowie rozrządu

http://w782.wrzuta.pl/audio/0XfTbBqxbvP/odglos_z_silnika

Proszę o jakieś porady i sugestie .Pozdrawiam i dziękuje

Opublikowano

Mi się, wydaje, że będzie to coś związanego z paskiem wieloklinowym. To właśnie radzę Ci przejrzeć, może napinać, może rolka, coś nie bangla tak jak powinno. A jakie te odgłosy są, głośne czy ciche - słychać wyraźnie przy zamkniętej masce?

Opublikowano

u mnie też tak skrzypiało okazało sie ze to pasek wieloklinowy jak byl zimny to miał takie odgłosy a po jakimś czasie gdy sie delikatnie rozgrzał to zanikało stawiał bym na to samo u ciebie ja po prostu zmieniłem pasek na inny i jest oki

Opublikowano

Sprawdź jeszcze wiskozę,wydaję mi się,że gdyby był to pasek wieloklinowy to skrzypiałby cały czas równomiernie a u ciebie odgłosy spowalniają do zera.

Opublikowano

Dokladnie mam takie zdanie jak przedmowca.U mnie odglos paska nie zanika tylko rytmicznie skwierczy.U Ciebie musi byc cos z napinaczem. :mysli:

Opublikowano

Odchyl lekko obudowę od rozrządu i zobacz co się tam dzieje.

Rozrząd kiedy robiłeś?

Opublikowano
  • Autor

Rozrząd zrobiłem dokładnie 29 grudnia w ASO Audi .Po nowym roku pojechałem aby to sprawdzili ,twierdzili że problem zlikwidowany .Bzdura na następny dzień rano to samo wiec kierunek serwis .Grzebali ,Grzebali i miało być zrobione -- nic z tego .Ze względu że na następny dzień musiałem już wyjechać w trasę 2000 km nie moglem ponownie sie do nich udac .Krew człowieka zalewa jak wydaje 2700 zł i otrzymuje z....... robotę .

Opublikowano

Miałem podobny odgłos u siebie ciężko go było zlokalizować.Kiedyś jak miałem rozebrany przód samochodu, zdjąłem obudowę z rozrządu i co się okazało przycierała się pompa wody.Po wymianie problem znikną.