Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Opony 17" lato

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli nie obniżę zawieszenia standardowego a włożę 17 felgi to odległość do nadkola się zwiększy czy będzie taka sama jak przy 16-tu calowych kołach bo 17 cali to felga większa ale i opona też, także powinno być to samo :mysli:

zwiększy się - niestety znacznie ... auto wygląda trochę jak A4 Allroad :naughty:

zobacz na moją A4 na 17" - zawias standard 1BA

dsc00233jj4.jpg

po zmianie na 1BE S-line

dsc00537o.jpg

Opublikowano

Ja jeździłem na 17" na 1ba przez trzy sezony . Od dwóch sezonów jeżdżę na 15 z oponą 205/60 w przyczepności nie widzę różnicy między 225/45 a 205/60 za to w komforcie różnica jest kolosalna . Ja już nigdy nie wrócę do 17" wolę komfort niż wygląd .

Opublikowano

no cóż różnica jest dosyć duża,felgi 17 kupione i na wiosnę wymiana, a sprężyny jak kiedyś zdobędę to dopiero założę,dzięki za zdjęcia dużo przemawiają za obniżeniem :hi:

powiedz jeszcze Aydaho gdzie kupiłeś sprężyny i czy komplet ,bo ja przednich nie mogę zdobyć? :hi:

Opublikowano

225/45/17 + zawias 1BE pełny luz i prawie zero różnicy do 16" ... własciwie to optymalna jest 18" bo pomiedzy 17" a 18" nie żadnej różnicy w komforcie ( troche wyższe koszta -za to totalnie inny 'dezajn' )

No ja mam całkiem inne odczucia :cool1: jak dla mnie wlasnie miedzy 17` a 18` jest najwieksza różnica w komforcie :tongue4: Zamiast 18` wole już zapodać 19` :gwizdanie: Ale 17` to tak jak w b5 15` :good: Komfort jest za***isty :good:

Opublikowano

no cóż różnica jest dosyć duża,felgi 17 kupione i na wiosnę wymiana, a sprężyny jak kiedyś zdobędę to dopiero założę,dzięki za zdjęcia dużo przemawiają za obniżeniem :hi:

powiedz jeszcze Aydaho gdzie kupiłeś sprężyny i czy komplet ,bo ja przednich nie mogę zdobyć? :hi:

popieram !

wiesz co, szukałem na allegro i w klubie. Wkońcu trafiłem na gościa na allegro który kupił S-Line w DE 90 kkm przebiegu a że on gdzieś na mazurach mieszkał i nie miał utwrdzonej drogi pod dom to przycierał osłoną często więc wstawił 1BA a 1BE wystawił na allegro ... kupiłem za 700 pln komplet amorki + springi ... po 3 latach PL dróg mają ok 67% sprawności więc to naprawdę solidny sprzęt

Opublikowano

a duza roznica w cenie jest miedzy 16 a 17? bo tak wlasnie przymierzam sie na aluski 17 i nowe oponki na to...

Opublikowano

a duza roznica w cenie jest miedzy 16 a 17? bo tak wlasnie przymierzam sie na aluski 17 i nowe oponki na to...

myślisz o oryginalnych felgach Audi?

Opublikowano

nie moge znalesc na allegro ale byly takie czarne z czerwonym rantem niby ala rs3 z 3 letnia gwarancja