krysjas Opublikowano 17 Stycznia 2012 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Witam, mam problem dotyczący ogrzewania. Zauwazylem to dopiero nie dawno gdy rano temperatura spadla poniżej zera. Po przejechaniu okolo 15-20 km temperatura wskakuje na 90C, natomiast gdy mam okolo 80 c i zatrzymam samochód pozostawiając go na wolnych obrotach temperatura tochę slabnie, ale tylko wtedy jak ustawie klimatronik na "HI". Przy ciągłej jeździe temp. na silniku i ogrzewanie wnetrza jest ok. Natomiast gdy samochód jestnawolnych obrotach niemoże dogrzać kabiny. Prosze o szybką odpowiedź' Pozdrawiam
emay Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 vag sprawdz termostat i czujniki plynu chlodzacego.
krysjas Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 dzisiaj jak jechałem i temp dobila do 90 włączylem ogrzewanie na maxa a wzkazówka spadła o parę stopni, w kabinie także nie mogę uzyskać wysokiej temperatury
emay Opublikowano 18 Stycznia 2012 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Tak jak pisałem sprawdź VAGiem. Ja też tak miałem jeszcze 3 dni temu. Wymieniłem termostat, górny i dolny czujnik płynu. Teraz nagrzewa sie do 90 C w zaledwie kilka minut. Ogrzewanie teraz mam ustawione na 20 C i jest gorąco, gdzie przed naprawa jeździłem z HI i nie mogłem dogrzać kabiny.
krysjas Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2012 a ile kolego kosztowała Cie ta naprawa? z jakiej firmy mialeś części?
emay Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Wszystko w aso zrobilem nie pytaj ile wydałem
emay Opublikowano 19 Stycznia 2012 Opublikowano 19 Stycznia 2012 A więc tak cena samych części: Czujnik temperatury płynu chłodzącego dolny - 112 zł Czujnik temperatury płynu chłodzącego górny - 120 zł 2x Pierścień uszczelniający - 2x3,63 zł Termostat - 398,60 zł Teraz robocizna: Termostat wymontowanie i zamontowanie - 385,76 zł Czujnik temperatury wymontowanie i zamontowanie - 135 zł Wszystkie ceny to brutto w ASO centrum wroclaw po udzielonym rabacie 7%
wasyl291 Opublikowano 27 Października 2012 Opublikowano 27 Października 2012 witam,kolego mam ten sam przypadek 400zł termostat i 500zł robocizna o czujnikach nie wspomnę.
Rekomendowane odpowiedzi