kola Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem z klimą. mianowicie gdy włanczam na klimatroniku pojawia się płatek ale sprężarka i wentylator od klimy sie nie włancza. Kombinowałem troche i po podłonczeniu na "krótko" sprężarka i wentylator zaczyna pracować. Na klimatroniku wywaliło mi kody 18.3 22.1 i 50.3( i tu niewiem o co chodzi). VAG nic nie pokazał. Prosze o pomoc.
dziku Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem z klimą. mianowicie gdy włanczam na klimatroniku pojawia się płatek ale sprężarka i wentylator od klimy sie nie włancza. Kombinowałem troche i po podłonczeniu na "krótko" sprężarka i wentylator zaczyna pracować. Na klimatroniku wywaliło mi kody 18.3 22.1 i 50.3( i tu niewiem o co chodzi). VAG nic nie pokazał. Prosze o pomoc. wystarczylo spojrzec do FAQ... http://www.a4-klub.pl/smf/kody_klimatronika-t70.0.html 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne - spróuj skasowac ten blad vagiem, moze nie wroci. 22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa - Kompresor pozostaje wyłączony aż wyłącznik się zamknie - moze nie masz czynnika w ukladzie - jedz do zakladu - zrobia Ci test szczelnosci azotem i napelnia uklad. Dopiero wtedy sprawdz bledy ponownie. 50.3 - to nie wiem, co za blad (nie ma tego w instrukcji ) [br]Dopisany: 02 Kwiecień 2008, 11:46 _________________________________________________I jeszcze jedno! nie podlaczaj nigdy sprezarki gdy nie masz pewnosci ze w ukladzie jest czynnik chlodzacy. Nie po to producent wymyslil czujnik ktory nie pozwala jego zalaczac gdy nie ma gazu zebys go podlaczal na sucho
Doman13 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 VAG nic nie pokazał. Prosze o pomoc. jak to możliwe, gdy są błędy, czy w ogóle Vag połączył się z klimatronikiem?
kola Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2008 no własnie nie. w VAG'u pojawiło sie powiadomienie "za dużo błędów komunikacji by kontynuowac" [br]Dopisany: 02 Kwiecień 2008, 16:40 _________________________________________________Problem rozwiązany!!!!!! Okazało się ze układ był nieszczelny i brakowało czynnika. Całkowity koszt to 150zł.
Rekomendowane odpowiedzi