Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dziwna praca wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie a mnie sie cos takiego zaczelo dziac ze ostanie dni chodzily w miare normalnie az stalo sie wczoraj tak ze zatrzymuja sie w poziomie czyli nie w tym miejscu gdzie trzeba ale cala reszta jest ok ladnie chodza na wszystkich biegach. co mam zrobic to moze byc MCE?? ostanio kilka dni stal na mrozie i po tym to sie zaczelo

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8E0 907 279 C

Component and/or Version: int. Lastmodul RDW 0606

Software Coding: 00001

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

01753 - Windshield Wiper Motor (V) Stage 1

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

Opublikowano

Ale prędkość pracy jest w normie jak same się załaczają czy chodzą tak jakby z oporem? Generalnie w B6 często zacierają się wycieraczki. Jest gdzieś o tym nawet temat w warsztacie/

Opublikowano
  • Autor

Ale prędkość pracy jest w normie jak same się załaczają czy chodzą tak jakby z oporem? Generalnie w B6 często zacierają się wycieraczki. Jest gdzieś o tym nawet temat w warsztacie/

czytalem ze sie zacieraja ale one chodzily normalnie i z dnia na dzien cos sie stalo. chodza z lekkim oporem i sie zatrzymuja na ogol na samej gorze ale nie mam nad nimi kontroli zadnej poniewaz chodza sobie same i nawet slychac jak sie wlacza silniczek w nich musialem wyciagnac bezpiecznik zeby przestaly. musze im pomagac wrocic na miejsce dziwna sprawa z ta samowolka poniewaz jak by tylko chodzily slabiej to bym wiedzial ze cos z silniczkami ale one chodza same sobie i do tego jeszcze slabiej troche

ale jeszcze jedno one sie zatrzymuja nie w tym miejscu co trzeba nie chodza sobie same dopiero jak porusze ramieniem wycieraczki to zaczynaja sie ruszac i wraca znow w to samo miejsce czyli w poziom choddza ladnie nie czuc ze jest zatarty mechanizm a jak sprawdzic czy czasem mechanik nie wymienil sobie silniczka wycieraczek?? [br]Dopisany: 21 Styczeń 2012, 15:36_________________________________________________VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 8E0 907 279 C

Component and/or Version: int. Lastmodul RDW 0606

Software Coding: 00001

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

01753 - Windshield Wiper Motor (V) Stage 1

31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent

MAM TAKI BLAD

Opublikowano

miałem podobnie, fiksowały mi na maksa nie mogłem ich wyłaczyć a jak zaczeły chodzić to zatrzymywały sie w połowie drogi. Pomagałem im ręcznie wykonać pełen obrót. Zauważyłem że jak się rozruszają i pochodzą na największej prędkosci przez jakiś czas to wszsytko wraca do normy i chodzą normalnie do dnia dzisiejszego.

Opublikowano
  • Autor

miałem podobnie, fiksowały mi na maksa nie mogłem ich wyłaczyć a jak zaczeły chodzić to zatrzymywały sie w połowie drogi. Pomagałem im ręcznie wykonać pełen obrót. Zauważyłem że jak się rozruszają i pochodzą na największej prędkosci przez jakiś czas to wszsytko wraca do normy i chodzą normalnie do dnia dzisiejszego.

spróbuje ale naprawdę miałeś dużo szczęścia że znów ci normalnie zaczęły działać, a długo musiałeś je trzymać na pełnej mocy?? u mnie na każdym biegu oprócz spryskiwaczy i chwilowego chodzi normalnie

Opublikowano

ja tak miałem z b5 sposobem na uleczenie okazało się wyczyszczenie styków przekładni silniczka :hi:

Opublikowano
  • Autor

ja tak miałem z b5 sposobem na uleczenie okazało się wyczyszczenie styków przekładni silniczka :hi:

i bardzo dziekuje za ta rade mam nadzieje ze to pomoze !! a miales takii blad jak ja?? a w ktorym miejscu sie znajduje silniczek wycieraczek? ty mowisz o styku przy nim czy o tym ktory jest do mechanizmu podpiety??

Opublikowano

spróbuje ale naprawdę miałeś dużo szczęścia że znów ci normalnie zaczęły działać, a długo musiałeś je trzymać na pełnej mocy?? u mnie na każdym biegu oprócz spryskiwaczy i chwilowego chodzi normalnie

robiłem kilka podjeść, z tego co pamiętam to za każdym razem około minuty moze dwóch. Lałem dużo płynu spryskiwacza żeby miały lepszy poślizg. Z tego co pamietam to zaczęły mi szwankować jak samochód stał ok 3-4 dni bez jezdzenia

Opublikowano
  • Autor

robiłem kilka podjeść, z tego co pamiętam to za każdym razem około minuty moze dwóch. Lałem dużo płynu spryskiwacza żeby miały lepszy poślizg. Z tego co pamietam to zaczęły mi szwankować jak samochód stał ok 3-4 dni bez jezdzenia

a jest jakas roznica jak ja robie na oddalonych wycieraczkach?? wtedy sie plynu do spryskow zaoszczedzi trochu hehe

Opublikowano

ja czyściłem wewnątrz przekładni, silniczek masz w podszybiu, ja wyjmowałem cały mechanizm od razu sworznie nasmarowałem,błędu nie maiłem w końcu to tylko b5 ale objaw taki sam jak ty zatrzymywały się gdzie chciały abo chodziły same i nie chciały się wyłączyć

Opublikowano
  • Autor

moze byc gdzies zwarcie bo to chyba nie uszkodzenie silniczka wycieraczek ani mechanizmu bo chodza ladnie

Opublikowano

nie zwarcie w b5 w przekładni silniczka na dużym trybie i w korpusie są styczniki dzięki czemu układ wie ile razy wycieraczki się ruszyły i w jakiej pozycji mają się zatrzymać, nie będą chodzić inaczej tylko wariować

Opublikowano
  • Autor

i co wystarczy to rozebrac i przeczyscic przy okazji nasmarowac caly mechanizm??

Opublikowano

ja tak zrobiłem i już 2 lata spokoju :wink4:

Opublikowano
Windshield Wiper Motor Open or Short to Ground

Tłumaczenie: uzwojenie silnika wycieraczek ma zwarcie do masy

czyli samorzutnie przypadkowo może sobie pracować.

Jedź na schrot poproś o użyczenie mechanizmu (nie za darmo) podepnij do wtyczki i zobacz jak pracuje.

Jak będzie pracował prawidłowo to wiadomo że nie sterowanie.

Opublikowano

Jezeli chodza ci wycieraczki samoczynnie i nie mozesz nic zrobc to moze sterownik ci troche zamoczyl gdzies, ja tez tak mialem.

Opublikowano
  • Autor

one nie chodza samoczynnie tylko sie zatrzymuja nie tam gddzie trzeba

Opublikowano

a zrobiłeś jak mówiłem ??

Opublikowano
  • Autor

bede to robil dopiero dzis albo jutro wiesz odpisze ci na pw jak mi poszlo dzieki za rady to niby taka blachostka ale bez tego ciezko jezdzic he

a zrobiłeś jak mówiłem ??

[br]Dopisany: 23 Styczeń 2012, 13:57_________________________________________________naprawione okazalo sie z elektronika wszystko ok tylko trzeba bylo przestawic na sworzniu glownym wycieraczki i teraz ddzialaja jak nalezy

Opublikowano

:good: no i bezawaryjności życzę