wiesgaj Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Bawiłem się dzisiaj czujnikami parkowania i w VAG-u znalazłem że, siłą i tonowo można regulować sygnalizowanie czujników parkowania. A czy da się zwiększyć piknięcia głośnika przy uzbrajaniu autoalarmu? U mnie pika ,ale jak jest głośno na parkingu lub przy drodze, jak jadą samochody ,to nie słychać tego piknięcia.
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 W PDC mozesz w Adaptacjach regulować głosność buzera Jezeli chodzi o alarm (syrena) to niestety nie
wiesgaj Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 A może ktoś z kolegów wymieniał na mocniejszy głośnik do ori. alarmu? Bo gdy bym się zdecydował na wymianę ,to lepiej mieć już kupiony.
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A może ktoś z kolegów wymieniał na mocniejszy głośnik do ori. alarmu? Bo gdy bym się zdecydował na wymianę ,to lepiej mieć już kupiony. We wszystkich po 2000 jest ta sama syrena Mozna sprubowac dać inną ale nie wiem czy nie bedzie wywalac błedu w Komforcie .
turzol Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A czy przypadkiem słabe baterie w syrenie nie mają wpływ na jej niską głośność ?
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A czy przypadkiem słabe baterie w syrenie nie mają wpływ na jej niską głośność ? W syrenie nie ma baterii
turzol Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A czy przypadkiem słabe baterie w syrenie nie mają wpływ na jej niską głośność ? W syrenie nie ma baterii hmm tutaj widać że jednak są... http://www.audi-sport.net/vb/general-technical-how/90361-audi-a4-b6-alarm-siren-replace-nimh-batteries.html
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Nie ma w ETCE zadnych baterii do syreny w B6 , nie wiem czy to jest ORI syrena . Ja mam zupełnie inna w swojej B6
turzol Opublikowano 13 Marca 2012 Opublikowano 13 Marca 2012 Czy ktoś ma rys. z ELSY gdzie zamocowana jest ta syrena w B6 Avant. Na forum znalazłem info, że pod tylną prawą lampą. Zdemontowałem ją dzisiaj i ....tam nie ma opcji żeby zmieściła się syrena, chyba że trzeba zdjąć całą obudowę subwoofera i wzmacniacza żeby się do niej dostać?
Dranek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Nie ma w ETCE zadnych baterii do syreny w B6 , nie wiem czy to jest ORI syrena . Ja mam zupełnie inna w swojej B6 Obawiam się że mam taką syrenę jak jak podał turzol, czyli z baterią. Dzisiaj ściągałem tapicerkę w bagażniku i chciałem zobaczyć tę syrenę, ma nr 8L0 951 605 i też cichutko pika. Obawiam się że muszę kupić nową, bo ta bateria w środku jest niewymienialna.Tylko że nowa w ASO to prawię 600zł, a używki od 40zł, ale nie wiadomo w jakim stanie są baterię... Jest jakiś sposób na podładowanie tej baterii?
wrclaguna Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Umiejscowienie syreny , mozna tez załozyć tą z VW i pasuje
Dranek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Jak myślisz ta podejdzie http://allegro.pl/audi-q5-q7-a6-a8-syrena-alarmu-1k0951605c-i2169456367.html Też mam wtyczkę na 3 piny, nr części różni się tylko trzema pierwszymi symbolami i literką c na końcu. Jest z 2011, więc pochula długo.
wrclaguna Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Tak podejdzie , ja mam cos podobnego.
Dranek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Dzięki bardzo, poszukam najtaniej i zamówię. Tak poza tym, dzięki temu forum zaoszczędziłem już kilka razy kawał grosza...
turzol Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Umiejscowienie syreny , mozna tez załozyć tą z VW i pasuje http://s19.postimage.org/y9z1mxnoj/syrenka.png Dzięki za foto, ale za uja nie wiem gdzie to jest Można to zobrazować słownie ? Stojąc z tyłu auta co mam rozebrać i z której strony?
Dranek Opublikowano 17 Marca 2012 Opublikowano 17 Marca 2012 Napiszę Ci na podstawię sedana( takiego mam). Odkręcasz po prawej stronie po dwie śrubki z chromowanych uchwytów do trzymania zakupów, później odkręcasz dwie nakrętki co trzymają plastikową "osłonę"przestrzeni załadunkowej ( czarny plastik z lampką ). Później delikatnie odciągasz boczną tapicerkę, trzyma się chyba na trzech zaczepach. Po tym wszystkim na dole po prawej stronie ukarzę Ci się syrena alarmu. Dasz radę, ja to robiłem intuicyjnie bez opisu.
Dranek Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Tak podejdzie , ja mam cos podobnego. Kurcze kupiłem syrenę o nr 1K0951605D i nie działa. Mam błędy 01134 - Alarm Horn (h12) 28-00 Short to plus i 01134 - Alarm horn(h12) 49-00 No Communications. Może trzeba tę syrenę jakoś zakodować\zaadoptować? Jeżeli nie to chyba wysłał mi zepsutą.
wrclaguna Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Sprawdz ją po PINACH 1 - sygnał 2 - masa 3 -zasilanie
Dranek Opublikowano 22 Marca 2012 Opublikowano 22 Marca 2012 Sprawdz ją po PINACH1 - sygnał 2 - masa 3 -zasilanie Czyli sugerujesz, że trzeba będzie poprzekładać piny w wiązce? Później popróbuję. U mnie we wiązce od auta piny były inaczej 1- masa brązowy 2- sygnał żółty 3- zasilanie czerwono-żółty Po zmianie pinów 1 z 2 miejscami we wtyczce według Twojej rozpiski, niestety też nie ruszyło... Także raczej jest udupiona.
turzol Opublikowano 25 Marca 2012 Opublikowano 25 Marca 2012 Sprawdz ją po PINACH1 - sygnał 2 - masa 3 -zasilanie Czyli sugerujesz, że trzeba będzie poprzekładać piny w wiązce? Później popróbuję. U mnie we wiązce od auta piny były inaczej 1- masa brązowy 2- sygnał żółty 3- zasilanie czerwono-żółty Po zmianie pinów 1 z 2 miejscami we wtyczce według Twojej rozpiski, niestety też nie ruszyło... Także raczej jest udupiona. A ja właśnie zanabyłem syrene o oznaczeniach 1K8951605A - niby inny nr niż twoja, ale chyba jakieś zmiany były w tych syrenach skoro u ciebie nie ruszyła, albo faktycznie dostałeś walniętą.
Rekomendowane odpowiedzi