dominenator Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam! Dopadł mnie problem czujnika G65 00819 - High Pressure Sensor (G65) 30-00 - Open or Short to Plus. Cały czas sieci ECON i nie można go wyłączyć. - ciśnienie w układzie prawidłowe sprawdzone u magików od klimy - czujnik wymieniony na nowy, - sprawdzone połączenia w rozdzielni w słupku przy nogach kierowcy, - sprawdzone połączenie wtyczek przy panelu klimatronika - sprawdzone na innym sprawnym panelu klimatronika - zmierzone napięcia na wtyczce 3 pinowej od czujnika 1-masa 2-sygnał (10,5V) 3-zasilanie(12V) (napięcia mierzone od masy we wtyczce) (od strony panelu klimaronika na pinie sygnałowym wtyczki D na pinie 7 również 10,5V). - przy odłączonym pinie wtyczki D7 przy panelu również ciśnienie widoczne 33bary - z bloków pomiarowych odczytanych przez VCDS wynika ze sterownik klimy widzi cały czas ciśnienie 33bary. - bezpieczniki również sprawdzone (w skrzynce ponad lewym słupkiem) - na miernik nie ma przejścia (zwarcia) pomiędzy pinem zasilania a pinem sygnałowym ani pinem masy. Teraz pytanie do publiczności czy na pinie sygnałowym (2) przy odłączonym czujniku powinno być jakieś napięcie? Co jeszcze sprawdzić?
mrozikmm Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 witam mam ten sam problem i nie wiem co jest .....:/ udalo ci sie dominenator rozwiazac ten problem juz?
zieluch Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 miałem taki problem i u mnie był to czujnik od klimy. W aso kosztował 200zł i po problemie. Nie wiem jak u ciebie ale do mojego zamienniki nie występowały na dodatek zamieniały sie z orginału ale za gwintem miały tulejkę która przeszkadzała w dokręcaniu. Nowy czujnik tez miał już nowy numer. pozdrawiam
bobikos Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 najpierw sprawdzamy bezpiecznik, o ile pamiętam nr 6.
mrozikmm Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 wiec tak .... bezpieczniki sprawdzałem wszyskie ok , czujnik wymieniony na nowy oryginał vw audi , klima nabita na nowo do pełna( 500g ) i dalej nie dziala i ECON nie da sie wyłaczyc nadal :/ podłaczylem vaga i mam bład 819 - przerwa lub zawrcie do plusa .... wiec przypuszczam ze pewnie jakis kabelek gdzie pekl ktory idzie do wtyczki do czujnika co nie ? tylko jak to zlokalizowac ?:/
Rekomendowane odpowiedzi