Jump to content
IGNORED

[B6 AWX] High pressure sensor G65

dominenator

Recommended Posts

Witam! Dopadł mnie problem czujnika G65

00819 - High Pressure Sensor (G65) 30-00 - Open or Short to Plus.

Cały czas sieci ECON i nie można go wyłączyć.

- ciśnienie w układzie prawidłowe sprawdzone u magików od klimy

- czujnik wymieniony na nowy,

- sprawdzone połączenia w rozdzielni w słupku przy nogach kierowcy,

- sprawdzone połączenie wtyczek przy panelu klimatronika

- sprawdzone na innym sprawnym panelu klimatronika

- zmierzone napięcia na wtyczce 3 pinowej od czujnika 1-masa 2-sygnał (10,5V) 3-zasilanie(12V) (napięcia mierzone od masy we wtyczce) (od strony panelu klimaronika na pinie sygnałowym wtyczki D na pinie 7 również 10,5V).

- przy odłączonym pinie wtyczki D7 przy panelu również ciśnienie widoczne 33bary

- z bloków pomiarowych odczytanych przez VCDS wynika ze sterownik klimy widzi cały czas ciśnienie 33bary.

- bezpieczniki również sprawdzone (w skrzynce ponad lewym słupkiem)

- na miernik nie ma przejścia (zwarcia) pomiędzy pinem zasilania a pinem sygnałowym ani pinem masy.

Teraz pytanie do publiczności ;) czy na pinie sygnałowym (2) przy odłączonym czujniku powinno być jakieś napięcie?

Co jeszcze sprawdzić?

miałem taki problem i u mnie był to czujnik od klimy. W aso kosztował 200zł i po problemie. Nie wiem jak u ciebie ale do mojego zamienniki nie występowały na dodatek zamieniały sie z orginału ale za gwintem miały tulejkę która przeszkadzała w dokręcaniu. Nowy czujnik tez miał już nowy numer.

pozdrawiam

najpierw sprawdzamy bezpiecznik, o ile pamiętam nr 6.

wiec tak ....

bezpieczniki sprawdzałem wszyskie ok , czujnik wymieniony na nowy oryginał vw audi , klima nabita na nowo do pełna( 500g ) i dalej nie dziala i ECON nie da sie wyłaczyc nadal :/ podłaczylem vaga i mam bład 819 - przerwa lub zawrcie do plusa ....

wiec przypuszczam ze pewnie jakis kabelek gdzie pekl ktory idzie do wtyczki do czujnika co nie ?

tylko jak to zlokalizowac ?:/