Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a tak wygląda led 12V mat 67% rozproszenia światła w oprawce:

http://img521.imageshack.us/img521/9692/20120427154318.jpg

Darecy te diody to są takie zwykle z elektronicznego czy jakies lepsiejsze?? Dawałeś jakiś rezystor??

Pytam bo kombinuje coś do podswietlenia klamek, te Twoje dają fajny efekt ale do klamek świeca za mocno myślałem o ori diodach tych do podświetlenia kratek nawiewów ,

ale w sumie można je zastąpić, pewnie za ułamek ceny..

Diody 12V czyli bez rezystora. :wink: świeca bardzo przyjemnie nie za mocno.

Kupiłem je w sklepie elektronicznym internetowym. Za 1.50zl szt. Samo napięcie nie ma wpływu na moc tylko kombinacja prądu i napięcia. W analogi masz żarówki 12V o mocy 100W i żarówki 230V o mocy 1W :wink:

Ja dam te ledy lub białe pod klamki i do schowkow drzwi. Pamiętaj że światło jest mocniejsze jak jest odbite od jasnej powierzchni. A w klatkach i w kieszeniach jest ciemno jak w d... :grin:

Opublikowano

Panowie, może macie jakis schemat podłączenia oświetlenia ostrzegawczego w drzwiach góra/dół oraz klamek.

Ciekaw jestem czy mój sterownik drzwi to obsłuży, na Vcds widziałem ze można było wybrać te opcje..

Opublikowano
  • Autor
Panowie, może macie jakis schemat podłączenia oświetlenia ostrzegawczego w drzwiach góra/dół oraz klamek.

Ciekaw jestem czy mój sterownik drzwi to obsłuży, na Vcds widziałem ze można było wybrać te opcje..

Daj numery sterowników to ci powiem :wink:

Opublikowano

Grześ, masz gdzieś rozpiskę sterownika drzwi: jak podpiąć białe i czerwone lampki, które zapalają sie przy otwartych drzwiach?

Jeszcze pytanie: Jaka jest różnica kontroli jasności poprzez MMI, a mały potencjometr koło włącznika świateł?

Czy ambience lighting na MMI funkcjonuje tylko pod nogi i klamki, czy zarządza całym oświetleniem wnętrza, a pokrętło koło włącznika świateł tylko dubluje funkcje?

Opublikowano

Sterownik mam taki : 8k0 959 793 E

Sprawdzałem VCDSem co tam w nim jest... Są opcje podświetlenia ostrzegawczego i klamek w drzwiach, niestety nie ma opcji Ambience w schowkach :( sterownik kodowanie przyjął wiec ,jest szansa ze bedzie smigac.

Opublikowano
  • Autor

8K0 959 793 E nie ogsługuje :kwasny: a zaś na VCDSie bedzie ci wyswietlać wszystkie opcje tylko sprawdz czy kodowanie przyjmie sterownik i czy będą jakieś błedy .

Opublikowano

Hmm no to mnie zmartwiłeś :( ,może jutro bede miał chwile to spróbuje to podpiąć i zakodować. Jak nie ruszy to bede myslał nad zmiana sterowników.

Opublikowano
  • Autor
Hmm no to mnie zmartwiłeś :( ,może jutro bede miał chwile to spróbuje to podpiąć i zakodować. Jak nie ruszy to bede myslał nad zmiana sterowników.

Ja zmieniałem u siebie sterowniki :wink: koszt jednego to od 80-140 PLN dodatkowo uruchomiłem lusterka skladane , fotochrom .

Dla pewności sprawdz wtykę 32 PIN-ową czy PIN 16 jest .

Opublikowano

Dzięki Grzesiu :banan:

Czyli Lewa Strona i Prawa:

Podświetlenie klamki, schowka:

Pytanie: tam jest LED 12V czy 2 Volto-wy

Złącze 32-pinowe T32J

pin 3 kabel czerwono/brązowy

Podświetlenie drzwi (czerwona i biała żarówka):

pin 16 kabel żółto/brązowy połączony do dwóch lampek

Jeszcze drzwi nie rozbierałem, więc myślę że będzie tam wtyka bez pinów (3 i 16), jak tak to jakie numery do zamówienia tych pinów?

Opublikowano

Dzieki Grześ :thumbup1:

Opublikowano

Panowie takie pytanko może ktoś wie, w ETCE jest coś takiego jak Listwa z zarowkami do podswietlenia wewnetrznej klamki Nr. Kat. 4F0 919 178 A lewa i 4F0 919 177 A prawa. Macie jakieś pojęcie jak to wogóle wygląda? Czy to na diodach jest czy na zarowkach bo z opisu i rysunku technicznego niewiele mozna wywnioskowac. Ciekawy jestem jaki to daje efekt.

Opublikowano
  • Autor

4F0 919 178 A , B to są przeżroczyste plastiki :wink: dodatkowo jest jeszcze dioda do nich 4D0 919 063 A

Opublikowano

Ach taki bajerek:grin:. I to niby ma oświetlać klamke? Bo na rysunku to jest montowane dosc nisko ciekawe jak to wyglada w realu. A może ma ktos jakies fotki tego cuda techniki:wink:?

Opublikowano

To chyba sama dioda nad klamka wyglada ciekawiej tak mi sie wydaje. No ale co kto lubi. dzieki za fotki.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie jest nr 8K0 907 063 B, czyli B jak bagno (z tego co wyczytałem). Teraz: żeby mieć pakiet QQ1 muszę wymienić bordnetz na kompatybilny, taki jak podał wrclaguna na początku. No dobra, ale powiedzta chłopy co się wiąże z wymianą bordnetz na inny.

Opublikowano
  • Autor

Z wymianą nie ma problemu :wink: albo szukasz z literką C (nie obsługuje grzanych foteli ) lub D .

Po wymianie sterownika odwiedzasz ASO celem sciagniecia OCHRONY KOMPONENTU .

Opublikowano

OK. Czy po wymianie wszystko działa, żeby dojechać do ASO? Czy w grę wchodzi jakieś kodowanie? No i jeszcze ta ochrona komponentu - o co tu chodzi??