Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

W B8 nie ma takiej długiej listwy :wink:

Diodke masz w plastiku przeżroczystym we wnece tam gdzie jest klamka do otwierania drzwi .

Podświetlane klamki wewnętrzne - Warsztat B6 - Poradniki - Volkswagen Passat

Opublikowano

Im dłużej tu przesiaduje tym bardziej chcę wyrezac te wszystkie podświetlenia które można dołożyć w B8 :decayed: Nawet nie chce mysleć co żonka na to :polew: Znając życie mój Moduł Elektryki Bordnetzsteuergeraet nie będzie obsługiwał Pakietu QQ1 :kwasny: Czy droga jest jego wymiana gdyby mój sie nie nadawał? Chciałbym "okablować" drzwi (światło czerwone i białe od spodu), schowek i kratki nawiewów :slina:

Opublikowano

@misiekcafe

tak jak pisałem wcześniej jeżeli Ci CE nie obsługuje pakietu oświetlenie, nie jest to koniec świata i kosztowna wymiana modułów.

Mój CE też nie obsługuje, ale drzwi mają pakiet oświetlenia klamki i lampek :wink: (koszt lampek pinów i kabelków lub boczków)

podświetlenie foteli, schowków w tunelu, przestrzeni nóg pasażera i kierowcy zrobiłem sobie z podsufitki (bez regulacji z MMI) ale z regulacją przez pokrętełko iluminacji koło włącznika świateł :wink:

nie wyrezałem jeszcze tylko oświetlenia nawiewu kratek wentylacyjnych :wink:

Opublikowano

Może ktoś mi podać nry wtyczek od strony sieci auta do włącznika stykowego osłony przeciwsłonecznej i do lampki nad osłoną?

Opublikowano

Witam mam sterownik 8K0 907 064 M ale niewiem czy on obsługuje QQ1?? mam bixenony,mam podgrzewane fotele, mam czujnik deszczu i zmroku..

Opublikowano
  • Autor
Witam mam sterownik 8K0 907 064 M ale niewiem czy on obsługuje QQ1?? mam bixenony,mam podgrzewane fotele, mam czujnik deszczu i zmroku..

Podałes numer sterownika KOMFORT :wink: MCE 09 ma koncowke 063 i twoj na pewno obsluguje Pakiet QQ1

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego wątku, więc piszę tutaj - chodzi o oświetlenie w drzwiach (lampki czerwone i białe). Jest jakiś manual do tego moda?

Opublikowano
Nie chcę zakładać nowego wątku, więc piszę tutaj - chodzi o oświetlenie w drzwiach (lampki czerwone i białe). Jest jakiś manual do tego moda?

Tak jest. Dokładnie w tym watku,

w pierwszym poście:wink:

Opublikowano
  • Autor

Niedługo zostanie uzupelniony jak u siebie będe przekładał tapicerkę :wink:

Jak cos nie wiesz to pisz wszystko ci napisze .

Tak w skrócie potrzebujesz lampki i pare pinow , dodatkowo kodowanie w sterownikach drzwi 42 ,52 .

42drzwi2.jpg

Opublikowano

A u siebie znalazłem 8KO 907 063 bez żadnych literek na końcu... jak jest z pakietem QQ1?

Opublikowano

Dobre pytanie... Na dwoje babka wróżyła. Sam mam taki (=B=D) i będę w najbliższym czasie atakował. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Opublikowano

generalnie wydaje mi sie, ze to czy sterownik obsluguje pakiet swiatło oznaczają te prostokąty: http://www.audienthusiasts.com/images/Front%20Module.jpg ,jak są pelne to oswietlenie bedzie smigac na bank,

jak tylko w połowie http://www.audienthusiasts.com/images/Front_NFG_Module.jpg

to nie ma pewnosci trzeba próbować.

Opublikowano

Koledzy, mam u siebie oryginalnie moduł 8K0907063D ale niestety nie mogę zakodować tak, aby regulacja podświetlenia w mmi stała się aktywna. Cały czs opcja jest nieaktywna (na szaro). W centr. zesp. elektr. byte 16 mam dostępne tylko 4 bajty. Nawet gdy ręcznie zapiszę 6 bajt na 1 to niby przyjmuje kodowanie ale przy ponownym odczycie bajt 6 jest na 0. Dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano
  • Autor
Koledzy, mam u siebie oryginalnie moduł 8K0907063D ale niestety nie mogę zakodować tak, aby regulacja podświetlenia w mmi stała się aktywna. Cały czs opcja jest nieaktywna (na szaro). W centr. zesp. elektr. byte 16 mam dostępne tylko 4 bajty. Nawet gdy ręcznie zapiszę 6 bajt na 1 to niby przyjmuje kodowanie ale przy ponownym odczycie bajt 6 jest na 0. Dziękuję za podpowiedzi.

Co masz MMI czy CONCERT ? robiłes RESTART ?

generalnie wydaje mi sie, ze to czy sterownik obsluguje pakiet swiatło oznaczają te prostokąty: http://www.audienthusiasts.com/images/Front%20Module.jpg ,jak są pelne to oswietlenie bedzie smigac na bank,

jak tylko w połowie http://www.audienthusiasts.com/images/Front_NFG_Module.jpg

to nie ma pewnosci trzeba próbować.

Dokładnie trzeba sprawdzic czy nasz sterownik ma PINY od Pakietu podswietlenie w sterownikach 42,52,62,72

Co do tych oznaczen prostokacików to dodatkowo mozemy miec dodatkowe funkcje czyli : skladane lusterka , pamiec , fotochrom , aprzyciski pamieci , alarm itd.

---------- Post dopisany at 10:24 ---------- Poprzedni post napisany at 08:24 ----------

Po sprawdzeniu mojego starego sterownika drzwi wnioskuje ze kazdy moze obsługiwać podswietlenie lampek w tapicerce drzwi :wink:

Modul w drzwiach trzeba oczywiscie zakodować , piny odpowiadajace za to sa we wtyce T32j PIN3 oraz PIN16 (strona kierowcy )

j38613.png

Opublikowano
A u siebie znalazłem 8KO 907 063 bez żadnych literek na końcu... jak jest z pakietem QQ1?

Ale misiekcafe bytał o BORDNETZ bez oznaczeń literowych... Wiadomo, że sterowniki drzwi muszą być z odpowiednimi "kwadracikam" i w razie konieczności trzeba je wymienić. Ale czy dla posiadanego BORDNETZ jest to bez znaczenia?? Jak dobrze zrozumiałem, to co pisał darecy, to chyba nie skoro musiał robić obejścia BORDNETZ w połączeniach.

Opublikowano
  • Autor

8K0 907 063 nie obsluguje BIXA to i zapewne Pakietu QQ1 i jest on w wersji LOW .

Nieraz juz prosiłem aby kazdy wlasciciel A4 B8 opisał jaki ma sterwnik (oznaczenia) i co ma w wyposazeniu . Tak wlasnie dojdziemy co ktory obsluguje :wink:

Jezeli chodzi o sterowniki w drzwiach to nie sugerujcie sie tymi kwadracikami .

Opublikowano

Nieraz juz prosiłem aby kazdy wlasciciel A4 B8 opisał jaki ma sterwnik (oznaczenia) i co ma w wyposazeniu . Tak wlasnie dojdziemy co ktory obsluguje :wink:

.

Doskonały pomysł - wskaż miejsce i formę co do umieszczania tych info na forum.

Opublikowano

Mam mmi2g high. Restart oczywiście robiłem.

Podświetlenie na nogi mam oryginalnie ledowe z przodu i z tyłu. Zapala się podczas otwierania auta i gaśnie po włączeniu zapłonu niezależnie od lampek podsufitki. Chodzi tylko o to, że nie mam możliwości regulacji natężenia w mmi oraz o to, że nie świeci się podczas jazdy.

Co do tych oznaczen prostokacików to dzisiaj sprawdzę. Jeśli zaś chodzi opcje skladanych lusterek, pamięci foteli itd. to również mam to w serii.

Opublikowano
  • Autor

Robiles to w MMI ?

MMI 2G

07-Head Control--->ADAPTACJA 10 ---> Channel 1 dodać +2 do istniejących wartości

073qz.jpg

A w MCE 09 ?

121xm.jpg