Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We wtyczce nie, ale w gnieździe MCE T32 jest PIN 17 (bolec), tak więc PIN do wtyczki można wsadzić i dalej uruchamiać. Natomiast w gnieździe MCE T17l PIN 14. jest pusto - brak bolca/Pinu i wsadzenie PINu we wtyczkę nic nie da. Chyba, że sterowanie w T17l jest na innym PINie dla "B".

Opublikowano
  • Autor

To dziwne jest z brakujacym PINEM :eusathink: bez sensu to jest skoro na przod mamy podswietanie przestrzeni nóg a na tył juz brak .

Opublikowano

Chyba, że jest jak juz pisałem - sterowanie tyłu jest na innym PINie w T17l...

---------- Post dopisany 27-02-2013 at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 21:27 ----------

Wrclaguna powiedz mi jeszcze skąd najlepiej podebrać masę do oświetlenia nóg.

Opublikowano

U mnie też brak podświetlania w drzwiach, jak wypiąłem czerwoną lampkę z drzwi to jest pusto, nawet kabla nie widzę, również schowek od strony pasażera nie jest w środku podświetlany, nie ma w ogóle tam lampki tylko pusta dziura na zamontowanie lampki, czy wersje niektóre audi b8 tak miały?

Opublikowano
  • Autor
U mnie też brak podświetlania w drzwiach, jak wypiąłem czerwoną lampkę z drzwi to jest pusto, nawet kabla nie widzę, również schowek od strony pasażera nie jest w środku podświetlany, nie ma w ogóle tam lampki tylko pusta dziura na zamontowanie lampki, czy wersje niektóre audi b8 tak miały?

Te mniej wyposazone B8 tak miały :wink:

Chyba, że jest jak juz pisałem - sterowanie tyłu jest na innym PINie w T17l...

---------- Post dopisany 27-02-2013 at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany 26-02-2013 at 21:27 ----------

Wrclaguna powiedz mi jeszcze skąd najlepiej podebrać masę do oświetlenia nóg.

Mase brałem z wlacznika świateł :wink:

Opublikowano
Nie znam numeru PINU do 17 PINOWEJ wtyki poniewaz ETKA nie moze mi go znalezc . Ja jak zakładałem dobierałem sobie z uzywanej wiazki .

Jak masz sterownik z literką B to nie wiem czy obsługuje podswietalnie przestrzeni nóg .

Przednie lampki ci swieca teraz ?

Zrobiłem podłączenie oświetlenia nóg na przód - kodowanie bez problemu i wszystko działa jak należy. Regulacja jest, włączenie oświetlenia na pełną jasność przy otwieraniu tylnych lub przednich drzwi. Przy okazji zrobiłem test z żarówkami w miejsce led: również działają, sterownik nie zapisuje błędów. Tak więc przód jest, a co z tyłem???

Opublikowano

Też nie mam oświetlenia, nawet w schowku widzę ciemność:) i kiedyś na pewno bym to chciał mieć zrobione:) może ktoś z trójmiasta ogarnia temat tak oryginalnie bez prowizorek?

Opublikowano
Nie znam numeru PINU do 17 PINOWEJ wtyki poniewaz ETKA nie moze mi go znalezc . Ja jak zakładałem dobierałem sobie z uzywanej wiazki .

Jak masz sterownik z literką B to nie wiem czy obsługuje podswietalnie przestrzeni nóg .

Przednie lampki ci swieca teraz ?

Zrobiłem podłączenie oświetlenia nóg na przód - kodowanie bez problemu i wszystko działa jak należy. Regulacja jest, włączenie oświetlenia na pełną jasność przy otwieraniu tylnych lub przednich drzwi. Przy okazji zrobiłem test z żarówkami w miejsce led: również działają, sterownik nie zapisuje błędów. Tak więc przód jest, a co z tyłem???

Podpinales jedna zarowke czy wiecej? Bo jedna to chyba bez problemu dzwignie sterownik, ale z wieksza iloscia moze miec problem

Opublikowano

Robiłem na jedną .... Ale podłączę obie na raz i sprawdzę. Myślę, że da radę - na próbach z LEDami podpinałem diodę FLUX 30 mA i działało.

Opublikowano

mam u siebie 8K0 907 063 J czy obsługuje QQ1 ?w sumie chciałbym podłączyc tylko oświetlenie nóg kierowcy i pasażera...

Opublikowano
  • Autor
mam u siebie 8K0 907 063 J czy obsługuje QQ1 ?w sumie chciałbym podłączyc tylko oświetlenie nóg kierowcy i pasażera...

A skąd u ciebie taki sterownik ? wg. ETKI pasuje tylko do A5 Cabrio 2010-2011 :wink:

Tak obsługuje Pakiet .

Opublikowano

coś jest nie tak... VCDS pokazuje J a po podłożeniu sie i sprawdzeniu numeru na wlepie MCE mam numer 8K0 907 063 D :facepalm:

zaznaczyłem w 09 CE podświetlenia przestrzeni nóg oraz w ukrytym menu MMI 3G interrior lights... niestety w opcjach CAR nie ukazała się opcja oświetlenie wewnętrzne :kwasny:

dodam ze jeszcze nawet nie podłączyłem lampek ale opcja powinna sie chyba ukazać...

Opublikowano
Dziwne :eusathink: ORI powinno być D .

Musisz zakodowac jeszcze MCE 09 BYTE 16 Bit 6

ORI mam D nie wiem tylko dlaczego VCDS pokazuje J

Opublikowano

Pewnie tylko obudowa jest od D, a bebechy J.

Opublikowano

Gdzie w sterownikach drzwi wpinamy się z podświetleniem klamek wewnętrznych?

Opublikowano

Wtyka 32 pinowa (ta która jest od boczka drzwi do sterownika), pin 3 i masa.

Opublikowano
  • Autor
Wtyka 32 pinowa (ta która jest od boczka drzwi do sterownika), pin 3 i masa.

Zgadza się :wink: na schemacie masz to jak L108

Kliknij tutaj aby zobaczyć oryginalny obraz 963x368px.

j38613.png

Opublikowano

Zakończyłem eksperyment z podświetleniem uchwytu na kubki. Wyszło tak:

image.jpg

image.jpg