Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam u siebie ori QQ1 ale chciałem ustawić możliwość ustawienia jasności lampek na MMI. Przestawiłem w zielonym menu wszystko zgodnie z instrukcją w pierwszym poście. Opcja Ambient już wyświetla mi się na liście lecz po włączeniu zapłonu można w nią wejść tylko raz (nic nie można przestawić ) a potem staje się nie aktywna:kwasny: Czy ktoś miał podobny problem ??

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz kodowanie w MCE 09 :wink:

Oświetlenie w przestrzeni nóg (regulacja)

09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1

Opublikowano

09-Centr.Elektr.--->Coding07---> Long Coding Helper---> BYTE 16 Bit 6 zmiana z 0 na 1

Wywala błąd Lcode i nie można zakodować. VAG 10 może za słaby :kwasny:

Opublikowano

Spróbuj nie wchodzić w bajty tylko już w oknie Long Coding - tam masz dwie linijki: górna z aktualnym kodowaniem i dolna pusta. Wklej w tą dolną wartości z górnej i zmień odpowiedni bit na 1. Mnie tak ruszyło przy innym kodowaniu.

Opublikowano

Spróbuj nie wchodzić w bajty tylko już w oknie Long Coding - tam masz dwie linijki: górna z aktualnym kodowaniem i dolna pusta. Wklej w tą dolną wartości z górnej i zmień odpowiedni bit na 1. Mnie tak ruszyło przy innym kodowaniu.

Faktycznie poszło:banan: dzięki:wink:

Czy u was ori led-y też tak słabo świecą?? W drzwiach mam LED na SMD i tam to faktycznie jest jasno . Może jest jakieś ustawienie jasności oczywiście oprócz tego w MMI??:whistling:

Opublikowano

Wewnątrz mam Ori LED i myślę, że do środka są wręcz idealne. Na zewnątrz SMD x 6 i jest w sam raz. LEDy Ori na zewnątrz za słabe.

---------- Post dopisany 13-08-2013 at 19:42 ---------- Poprzedni post napisany 06-08-2013 at 22:24 ----------

Jak wygląda podłączenie oświetlenia drzwi TYLNYCH (czerwone/białe) ? W sterowniku nie ma wtyki 32 pinowej jak w drzwiach przednich???

Opublikowano

Panowie, przeleciałem wszystkie 11 stron wątku i znalazłem jedno pytanie, które mnie interesowało, ale bez jednoznacznej odpowiedzi.

Mam MCE o oznaczeniu 8K0 907 063, bez żadnej literki na końcu. W ETCE piszą, że został on zastąpiony modułem z literą D. Próbowałem kodowania na sucho i przeszło tylko ustawienie w bajcie 16 bitów 0 oraz 6. Po ustawieniu bitu 1 VCDS wyświetlał błąd.

Screenshot_1.png

Jeszcze nie zabrałem się za montaż, więc nie mogę powiedzieć czy są wszystkie piny w gniazdach MCE. Ale to, że kodowanie przeszło, to chyba dobry znak, że nie będę rozbierał na pusto? :decayed:

Opublikowano

Nie cieszyłbym się tak do końca.... Musisz zajrzeć do gniazda MCE i zobaczyć czy faktycznie tam są PINy na przód i tył. Ja mam "B", ponoć też zastąpiony przez "D" i był pin tylko na przód, więc musiałem krosować, żeby mieś światełko z tyłu :wink: Takie "zastąpienia" nie przesądzają sprawy, to kwestia softu wgranego w dany sterownik.

Opublikowano

No właśnie kodowanie dla oświetlenia nóg z tyłu nie przeszło, więc raczej działać to nie będzie. Zresztą i tak bardzo rzadko wożę pasażerów z tyłu :decayed:

Jak już się zabiorę za rezanko to na pewno dam tutaj znać czy jest to wykonalne w mojej wersji MCE.

Opublikowano
http://img849.imageshack.us/img849/6337/j3871.png

http://img525.imageshack.us/img525/4368/j38613.png

Fabrycznie Ambience Lighting na MMI funkcjonuje tylko pod nogi przód i tył :wink:

Masz schemat podłączenia dla drzwi tylnych? Tam nie ma w sterownikach wtyki 32-Pin.

---------- Post dopisany at 23:15 ---------- Poprzedni post napisany at 23:13 ----------

No właśnie kodowanie dla oświetlenia nóg z tyłu nie przeszło, więc raczej działać to nie będzie. Zresztą i tak bardzo rzadko wożę pasażerów z tyłu :decayed:

Jak już się zabiorę za rezanko to na pewno dam tutaj znać czy jest to wykonalne w mojej wersji MCE.

Mam manual do wariantu... jakby co.

---------- Post dopisany 16-08-2013 at 23:06 ---------- Poprzedni post napisany 13-08-2013 at 23:15 ----------

Jak wygląda podłączenie oświetlenia drzwi TYLNYCH (czerwone/białe) ? W sterowniku nie ma wtyki 32 pinowej jak w drzwiach przednich?

Opublikowano
  • Autor

W tylnych drzwiach nie ma wtyki 32 PIN bo nie ma takiej potrzeby aby taka była z tyloma pinami :wink:

Lampki podpinamy do T16o /PIN 12 a mase łapiemy byle gdzie :decayed:

tyl_lampki.jpg

Opublikowano

Panowie, z góry przepraszam za małe OT.... dłubiemy różne rzeczy i QQ1 też:decayed:. Czy ktoś wie ile trzeba dopłacić za taki pakiet (pełny) kupując nowe auto ???

Opublikowano

Konfigurator nowych samochodów mówi, że 920 zł.

---> Konfigurator Audi

b2qTvaO.png

Opublikowano
Konfigurator nowych samochodów mówi, że 920 zł.

---> Konfigurator Audi

http://i.imgur.com/b2qTvaO.png

A pakiet zewnętrzny...???

Opublikowano

Lista wyposażenia dodatkowego jest bardzo długa. Wejdź sobie w konfigurator i sam sprawdź :whistling:

-----> Konfigurator Audi

---------- Post dopisany 28-08-2013 at 15:53 ---------- Poprzedni post napisany 26-08-2013 at 20:37 ----------

Pany, mam pytanie.

Na schowku pasażera mam wiązkę oświetlenia schowka i przestrzeni nóg pasażera. Wszystkie kable idą do brązowej wtyczki o oznaczeniu 6Q0 972 736 A (jak TUTAJ). Jaką do tego kupić kostkę i piny, żeby elegancko się podłączyć? Schowek był wymieniany więc nie mam kostki do kompletu, a w ETCE nie mogę znaleźć.

Opublikowano
Zdemontowalem schowek i mym ocza ukazala sie wiazka od wylacznika airbagu ktora miala kable do lampki. Zakladam, ze wiazka jest prawidlowo podlaczona, ale lampka nie dziala. Czy kodowanie obejmuje rowniez podswietlenie schowka?

http://img.tapatalk.com/5795b5d6-694d-17e8.jpg

Klepane z telefonu

Czy mógłbyś mi powiedzieć które kable są podłaczone do siłownika od schowka i lampki? Chcę zamontować ale mam tylko siłownik z wtykami i reszte musze kupic, wiec potrzebuje połaczeń kabli. Dzięki,

Opublikowano
6Q0 972 726 kostka

000 979 020E Kabelek zakończony 2 PINAMI

Jak zawsze bezbłędnie. Dzięki :hi:

Opublikowano

Pytanie odnośnie polaryzacji LED w kratkach nawiewu - masa we wtyczkach jest na 1 czy 2??