Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 lampki mostkujesz (pin2) i podłączasz do wtyki 32-pinowej pin nr:16

masę (brązowy pin1) łapiesz gdziekolwiek lub podłączasz w wiązce drzwi w miejscu (268):wink:

Opublikowano

Darecy - nie jestem teraz tego sprawdzić, bo nie mam auta teraz w garażu, ale jak patrzyłem, to lampek nie widziałem. Stąd zastanawiałem się czy tak Audi to zaprojektowało specjalnie, że z przodu nie ma podświetlenia nóg?

Opublikowano
Darecy - nie jestem teraz tego sprawdzić, bo nie mam auta teraz w garażu, ale jak patrzyłem, to lampek nie widziałem. Stąd zastanawiałem się czy tak Audi to zaprojektowało specjalnie, że z przodu nie ma podświetlenia nóg?

zajżyj, sprawdź połączenia i napisz...

nie ma pakietu QQ1/2 jak już coś było to ktoś w to ingerował :wink:

Opublikowano

Dzięki za radę, obczaję jutro:)

Opublikowano

masę (brązowy pin1) łapiesz gdziekolwiek lub podłączasz w wiązce drzwi w miejscu (268):wink:

Super pomysł napaliłem się rozebrałem i okazało się że na 16pinie nie ma kabla:kwasny: i co teraz z skąd można jeszcze wziąsć zasilanie tylko żeby się nie zapalało razem z podsufitka. Szukam miejsca w aucie gdzie po otwarciu drzwi jest napięcie a po zamknięciu nie ma i tak chcę właśnie podłączyć te lampki w drzwiach

Opublikowano

Super pomysł napaliłem się rozebrałem i okazało się że na 16pinie nie ma kabla:kwasny: i co teraz z skąd można jeszcze wziąsć zasilanie tylko żeby się nie zapalało razem z podsufitka. Szukam miejsca w aucie gdzie po otwarciu drzwi jest napięcie a po zamknięciu nie ma i tak chcę właśnie podłączyć te lampki w drzwiach

Nie wiem czy dobrze złapałem co napisałeś ale na pinie 16 nie ma kabla , masz go zrobić, to chodzi o to żeby zmostkowane kabelki od lampek wrzucić (razem z pinem) do pustego miejsca we wtyczce (pin 16) Pytanie tylko czy masz pin 16 w sterowniku??:wink:

---------- Post dopisany 23-10-2013 at 18:47 ---------- Poprzedni post napisany 22-10-2013 at 23:11 ----------

Tak sobie dziś zajrzałem w dziurę i znalazłem to :decayed:

20131023_173815.jpg

Rozumiem że to cacko obsłuży QQ1 ?:decayed:

Mam takie pytanie czy wtyki z MCE można wypinać (do podpinania pinów) ot tak sobie pod napięciem czy lepiej odpiąć akumulator???

Niechciał bym narobić jakiejś kaszany więc pomyślałem że najpierw zapytam:wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie musisz odłanczac klemy z akumulatora , kluczyk nie wciskaj do stacyjki .

Tak twoj sterownik MCE 09 obsłuzy podswietlenie przestrzeni nóg :wink:

• 8K0 907 063 P ---> 05.2010 r.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie, udało mi się niedrogo zakupić całe wiązki tapicerek z oświetleniem klamki (taki przezroczysty podłużny plastik który wchodzi w górną część klamki)i lampkami ostrzegawczymi czy regulacja natężenia światła z MMI obsługuje także tę lampkę, czy tylko lamki oświetlenia stóp i górne od osłony przeciwsłonecznej?

Opublikowano

hmmm a szkoda. A gdzieś widziałem że oświetlenie klamek przy zamkniętych drzwiach daje 30% a po otworzeniu drzwi 100%, to da się gdzieś ustawić czy to tak samo z siebie się ma?

Opublikowano

Podświetlanie klamek i przełączników jest w regulacji przy włączniku świateł. Jak chcesz aby klamki Ci intensywniej świeciły, to musisz pociągnąć kabelki i je przylutować do lampek oświetlenia nóg :wink:

Wcześniej możesz zamienić na diody białe i koniecznie 12V

Opublikowano

Na razie zbieram graty żeby dziesięć razy nie rozbierać i zobaczę jak będzie śmigało:wink:

Jeśli chodzi o kolor diody to chyba wolę czerwoną będzie się komponowało z resztą przełączników. No ale to się jeszcze zobaczy:wink:

Opublikowano

białe są stosowane w poliftowych S4 :wink:

ja sam mam czerwone: w klamkach i dodatkowo w półce drzwi

Opublikowano
białe są stosowane w poliftowych S4 :wink:

ja sam mam czerwone: w klamkach i dodatkowo w półce drzwi

Jarku, w poliftowej S4 nie wiem na 100%, ale w RS4 na pewno są czerwone :wink:

Opublikowano

może masz racje, białe to ja u Ciebie widziałem :wink:

Opublikowano

Witam znajomy w swoim Avancie ma cały pakiet podświetlania nóg przód/tył chciałbym miec w swoim Sedanie np podswietlanie drzwi jak sie otwierają sa lampki ale dlaczego sie nie oświetlają ? Jakaś rada dla nowicjusza :grin:

Opublikowano

Wyciągnij lampkę ta czerwoną, to jest pewnie zaślepka...

Aby zrobic pakiet QQ1 masz opisane w pierwszym poście.

Opublikowano
Jakaś rada dla nowicjusza :grin:

Na początek zaopatrz się w kabelek VCDS, bo bez zakodowania sterownika nic nie zdziałasz :whistling:

Opublikowano

Jaki jest koszta całego oświetlenia QQ1 ( piny wtyki itd ) ?

I czy naprawde kazdy potrafi to zrobic :facepalm:

Wyciągnij lampkę ta czerwoną, to jest pewnie zaślepka...

Aby zrobic pakiet QQ1 masz opisane w pierwszym poście.