Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż pakietu wewnętrznego oświetlenia QQ1 w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A po co te piny przylutowywać ??? :) Wystarczy nóżki diody przyciąć na odpowiednią długość :wink:

Opublikowano

A po co te piny przylutowywać ??? :) Wystarczy nóżki diody przyciąć na odpowiednią długość :wink:

Nóżki od diody są zbyt miękkie, piny są troszkę szersze i sztywniejsze

Opublikowano

jaki numer maja piny męskie w czerwonej kostce pod fotelem potrzebne do oświetlenia nóg z tyłu? Gdzieś w wątku kiedyś wiedziałem a teraz nie mogę znaleźć.(pin 2 i 3 tej wtyczki)

A nie przychodzi do tej wtyczki czerwonej pin żeński jak to jest w innych wtyczkach?

Opublikowano

wtyczka czerwona pod fotelem (ta co "wychodzi" z podłogi) ma piny męskie. Piny żeńskie ma kostka czerwona z instalacji fotela

Opublikowano

wtyczka czerwona pod fotelem (ta co "wychodzi" z podłogi) ma piny męskie. Piny żeńskie ma kostka czerwona z instalacji fotela

Wszystko jasne. Dzięki za wyklarowanie.

Opublikowano

witam, chcialem sobie zakodować tę regulacje podswietlenia, niestety nie moge tego zrobić.

Modul Centr Electr ma kod: 8K0 907 063 P, jednakże wchodzac w kodowanie w ogole nie ma możliwości zaznaczenia bitu 6 w bajcie 16. Podswietlenie przestrzeni nog mam ledowe, modul niby ma numer odpowiedni,a le nic z tego, nawet na sztywno wpisanie 1 na 6 bicie nie chce przyjac. Czyli nic z tego nie bedzie?

Opublikowano

trzeba ręcznie wprowadzić. Mi kiedyś tak doradzili:

Ty masz taki kod (przed zmianą):

2600D0914134AF211601000000001D0D011C074800010101000000

zmień na taki jak na rys powyżej: 01 na 55. Zrób to ręcznie nie wchódź w Long Coding Helper, tylko skopiuj ten co masz teraz w puste pole (unikniesz pomyłki), a to zaznaczone na czerwono "01" zmień na "55" i zatwierdź.

2600D0914134AF211601000000001D0D551C074800010101000000

Może tak być, że i tym sposobem nie wejdzie za pierwszym razem - próbuj kilka razy, czasami po kilku próbach wchodzi.

spróbuj właśnie w taki sposób. Mi weszło

Opublikowano

No kumam o co kaman, spróbuje tak jak mówisz, z tymże u mnie kod będzie inny. W Bajcie 16 mam teraz wartość 0F, a muszę dać 4F (6 bit na 1, reszta bez zmian), czemu u siebie dałeś 55?

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

Edytowane przez Cocco

Opublikowano

Skończyłem rezanie podświetlanych drzwi i klamki (w klamkach zmieniłem diody na mocniejsze-efekt porównywalny). Zrobiłem też dodatkowe oświetlenie schowków tapicerki w drzwiach.

http://zapodaj.net/2347f43a9624c.jpg.html

Teraz jeszcze mi zostaje do podświetlenia nóg i schowki w tunelu podłokietniku.

Opublikowano

No kumam o co kaman, spróbuje tak jak mówisz, z tymże u mnie kod będzie inny. W Bajcie 16 mam teraz wartość 0F, a muszę dać 4F (6 bit na 1, reszta bez zmian), czemu u siebie dałeś 55?

Wysłane z mojego Nexus 5 za pomocą Tapatalk 4

Próbowałem twoim sposobem, fakt z innymi wartościami, przyjęło kodowanie, ale nie było żadnych efektów, w MMi nadal opcja była nieaktywna.

Dopowiem, ze sterownik mam OK, jego numer odpowiada tym numerom podanym w instrukcji

Zastanawia mnie dlaczego dałeś w Byte 16 wartość 55 (patrząc binarnie 01010101), long coding helper podpowiada, że bity 0 i 1 odpowiadają za podświetlenie przestrzeni nóg z przodu i z tyłu, czyli kodowanie 55 wyłącza albo przód albo tył (nie pamiętam który bit odpowiada za przód, a który za tył, 1 bit jest ustawiony na 0, a według instrukcji ma być ustawiony na 1). Ponadto ustawiony masz jeszcze bit 4, za co on odpowiada? U mnie w long coding helper mogę zaznaczyć/odznaczyć wartości tylko bitu 0 i 1 reszty nie mam fizycznie pokazanej. Byłbym wdzięczny za pomoc).

Edytowane przez Cocco

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zdemontowalem schowek i mym ocza ukazala sie wiazka od wylacznika airbagu ktora miala kable do lampki. Zakladam, ze wiazka jest prawidlowo podlaczona, ale lampka nie dziala. Czy kodowanie obejmuje rowniez podswietlenie schowka? 5795b5d6-694d-17e8.jpgKlepane z telefonu

Wrzucił by ktoś fotkę od strony tego ruchomego bolca (on chodzi razem z drzwiczkami schowka),bo za bardzo niewiem co tam powinno być. Tam gdzie przychodzi kostka to od razu się domyśliłem.

Opublikowano

O jakim bolcu mówisz kolego? na tym zdjęciu masz pokazany włącznik oświetlenia schowka, działa jako amortyzator i włącznik jednocześnie

Opublikowano

O jakim bolcu mówisz kolego? na tym zdjęciu masz pokazany włącznik oświetlenia schowka, działa jako amortyzator i włącznik jednocześnie

Sory. Ten bolec to właśnie ten amortyzator ,źle ująłem.

A więc na tym tłoku amortyzatora (część ruchoma amortyzatora) nie powinno tam coś się jeszcze znajdować , bo ja mam tylko amortyzator i kostkę i nic więcej.

A i jeszcze zastanawia mnie, za tą kostką wychodzą blaszki chyba miedziane ( nie w kostce blaszki) tylko za kostka

Edytowane przez dorek2088

Opublikowano

Styki są w środku, jak działa to nie szukaj dziury w całym :wink:

Opublikowano

mam pytanie: Montował ktoś z was lampki w podsufitce pod daszkami (słonecznikami, osłonami przeciwsłonecznymi) kupiłem już specjalne daszki z wtyczką. teraz potrzebuje wiedzieć jakie są numery wtyczek do tych daszków jakie numery tych lampek i wtyczek do nich. Rozumiem że jak podłączę to pod stały plus (12v) to będzie działać jak uchylę daszek i otworze lusterko?

i jeszcze jedno pytanie: wycinał ktoś kiedyś otwory w podsufitce? Nic się nie pruje? Chcę je wyciąć pod lampki i się zastanawiam czy jest taka możliwość bez większej możliwość trwałego uszkodzenia podsufitki

Opublikowano
  • Autor

Potrzebujesz NA PEWNO do lampki :

4E0 972 623 2 SZT.
000 979 009 E 4 SZT. ( 1 KABELEK 2 PINY)

Podaj numer wtyki co masz w osłonie , szybciej znajde

Opublikowano

mam pytanie: Montował ktoś z was lampki w podsufitce pod daszkami (słonecznikami, osłonami przeciwsłonecznymi) kupiłem już specjalne daszki z wtyczką. teraz potrzebuje wiedzieć jakie są numery wtyczek do tych daszków jakie numery tych lampek i wtyczek do nich. Rozumiem że jak podłączę to pod stały plus (12v) to będzie działać jak uchylę daszek i otworze lusterko?

i jeszcze jedno pytanie: wycinał ktoś kiedyś otwory w podsufitce? Nic się nie pruje? Chcę je wyciąć pod lampki i się zastanawiam czy jest taka możliwość bez większej możliwość trwałego uszkodzenia podsufitki

Kolego będe na dniach montował te lampki ja kupiłem lampki nr. 4H0 947 105 D (montowane w A3 8V) LED, wtyczka do lampek 4B0 971 832 wtyczki do słoneczników 4B0 971 623

Opublikowano

moje wtyczki w daszkach mają numer 8E0 972 763 jakie wtyczki trzeba żeby podłączyć wszystko razem. Może ktoś rozrysować schemat jak to podłączyć?

Opublikowano
  • Autor

wtyki to

8D0972623AA 2 SZT
000979018E 4 SZT. ( 1 KABELEK 2 PINY)

Rozpiska podłaczenia :

WTYKA od lampki :

PIN 1 łaczymy z PINEM 1 w wtycze oslony

PIN 2 zasilanie ciagniemy do lampki podsufitki wtyka 8 PINOWA PIN 4 ( czerwono/żółty) tutaj mostkujemy

wtyka od przełacznika PIN 2 to masa