Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Schemat pompy wspomagania i maglownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cy ma moze ktos schemat-opis pompy wspomagania orza maglownicy? chodzi mi o to by dokladnie sprawdzic w ktorym miejscu sa jakies zaworki ewentualnie sitka itp. z gory dziekuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zawór przelewowy jest jeden, w pompie

sitek brak, czasami zdarza sie w zbiorniczku

Opublikowano
  • Autor

czy jesli ten zawor jest zurzyty badz popsuty to mozliwe jest by w srodku auta podczas jazdy buczalo strasznie lub wylo podczas skretu chocby lekko kierownica ba ja tak mam juz robilem wszystko plukalem iklad odpowietrzalem i nic nie pomaga tak jak buczalo tak mi buczy dlatego szukam tych schematow

Opublikowano

pompa kaputt

Opublikowano

widze marcin,ze wciaz szukasz i nie odpuszczasz...

Opublikowano
  • Autor

NIe odpuszcze dopoki nie zrobie pompa juz idzie do mnie zobaczymy co bedzie jak ja zaloze mam nadzieje ze dobrze oczywiscie dam znac

Opublikowano

a jaka zamowiles ,patrzyles na symbol,czy probujesz dopasowac?

Opublikowano
  • Autor

zamowilem taka jako powiedzieli mi w ASO czyli moja stara ma numery 8D0145 155L ale takiej juz nie produkuja i zamowilem 8D0 145 156 bez zadnych oznaczen na koncu i wyglada tak samo musi byc orginal i tyle

Opublikowano

bedzie pasowac ,bez obaw :>[br]Dopisany: 13 Kwiecień 2008, 14:47 _________________________________________________aha ,powiez jeszcze ile cie to kosztowalo i czy bedziesz ja sam zakladal

Opublikowano
  • Autor

kosztowala mnie ona 300zl jest nowa 12 miechow gwarancji karta gwarancyjna do tego orginalna pompa ZF i bede ja sam zakladal ale predzej sciagam maglownice by dobrze ja wyczyscic z syfow bo podobno z niej nie mozna spuscic bez sciagniecia jakies 20 do 30% plynu chce to wszystko wyczyscic i zalac nowym plynem co bede mial pewnosc ze mam wszystko wyczyszczone uklad suchy i skrecony nowa pompa nowy zaworek co laczy waz cisnieniowy z maglem koszt zaworka to 15zl w serwisie i tylko tam go kupisz.Po calej operacji musi juz dzialac pozdrawiam Ps a co tez masz problemy ze wspomaganiem?????????? Aha i plyn febi-mineralnuy zielonu oznaczenie M6162 biala butelka z zielonymi napisami koszt plynu to 21zl

Opublikowano

odkad wymienilem-nie mam zadnych,a pytam z ciekawosci :wink4:

Opublikowano
  • Autor

i co u ciebie bylo przyczyna ze w srodku auta tak ci buczalo??????????????

Opublikowano

pewien mechanik powiedzial,ze na 100% zawor zwrotny,plyn przy starcie silnika wciagalo do srodka,ale nie wyplywal z powrotem do zbiorniczka-rozmawialismy o tym :wink4:

Opublikowano

dokładnie usuń płyn z całego układu a przede wszystkim z magla

umyj dokładnie zbiorniczek, wszystko benzyną ekstrakcyjną

Opublikowano

dokładnie usuń płyn z całego układu a przede wszystkim z magla

umyj dokładnie zbiorniczek, wszystko benzyną ekstrakcyjną

jesli o mnie chodzi,to juz wymienilem cala pompe,z zadowoleniem,ale jak znam zycie,-marcin -to cos dla ciebie-pompe zawsze mozesz oddac do ASO,a jak nie zadziala ,to nie oddasz :naughty: trzy stowki w kieszeni

Opublikowano
  • Autor

tylko ze ja ja z allegro kupuje bo w ASO wolaja 900zl + moja stara pompe musze dac a jak nie dam to 1500zl za pompe i ja nie przyjmuje takiej opcji musi dzialac i tyle

Opublikowano

coooo? :shocked: pogielo ich??? w takim ukladzie tez nie przyjmowalbym tego do wiadomosci,ale wydaje mi sie ,ze te informacje sa''w razie ,jak by cos...'' :naughty: