[B5 ADP] Problem z wycieraczaki, kierunkowskazami, światłami, mijania, kontrolkami...

    6 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Problem polega na tym iż w moim audi po przekręceniu zapłonu automatycznie włączają się wycieraczki (wajcha jest w pozycji 0) i świeci i piszczy kontrolka od rezerwy (a bak jest 1/2 pełny), natomiast większe cyrki zaczynają się po odpaleniu silnika: nie działają kierunkowskazy, ledwo co świecą światła mijania (żarzą się) przy włączeniu długich załącza się tylko prawa lampa i świeci lewy kierunek, nie działają też awaryj ki. Na desce świeci się kontrolka od lewego kierunku, rezerwy, żarzy się kontrolka od przeciwmgielnych tylnich świateł. Czytam na forum o takich usterkach ale nie znalazłem tematu- wątku który opisuje mój problem. Czy ktoś z forumowiczów może mi w tym pomóc, w poniedziałek oddaję auto do warsztatu i mam mało czasu na ustalenie awarii i wolał bym sam spróbować zlokalizować tą usterkę bo wiadomo za "szukanie" się płaci i pewnie nie będę miał auta przez jakiś czas?! Proszę o pomoc pozdrawiam wacek_l[br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 22:29_________________________________________________I nie napisałem że falują mu obroty i jak nie dodam mu trochę gazu to auto zgaśnie?! :(

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Na sam poczatek sprawdz bezpieczniki i manetke dlugich swiatel i kierunkowskazow bo ta jedna to obsluguje, a awaryjne dzialaja. Po przekreceniu zaplonu kontrolka od paliwa ma swiecic gasnie po odpaleniu

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    aku dobry, manetka wymieniona jakiś czas temu, a kontrolka wiem że gaśnie po odpaleniu ale tu sieci cały czas i daje sygnał dźwiękowy przy zapłonie a jak jest w baku paliwo to powinna się tylko zapalić się przy zapłanie (bez dźwięku) i później wskaźnik dalej się nie rusza[br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 22:51_________________________________________________Dodatkowy problem jest taki że jak auto jest zimne to po włączeniu świateł obroty spadają i samochód gaśnie. Do tankowałem go dzisiaj i dalej jest to samo rezerwa świeci wskaźnik nie rusza

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    bardzo dziwne...może coś robi zwarcie...że tak wszystko "świruje"

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    no właśnie tylko co?! Powiedzcie mi proszę czy usterka wyjdzie podczas podłączenia auta do komputera?? Czy mój spec będzie musiał to ręcznie sprawdzać nie wiem każdy przekaźnik i styk?! Czy jest jakiś szybki sposób na diagnozę usterki?![br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 23:57_________________________________________________Auto po całym dniu u mechanika wróciło całe i zdrowe, wątek można zamknąć szkoda tylko że nikt nie pomógł w ustaleniu usterki, która okazała się błahostką. W samochodzie nie było masy, "wystarczyło" sprawdzić i dokręcić masę. Audi ma cztery takie punkty masowe u mnie nie było styku w boczku po stronie kierowcy. Wymiana przegubu prawego z robocizną i wykryciem i zlikwidowaniem usterki 400zł. Temat zamknięty- "DZIĘKUJĘ" za pomoc

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy