marcin303 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam. Od kilku dni mam problem z uruchomieniem silnika po dłuższym postoju w temperaturze ujemnej. Czym większy mróz tym więcej muszę pokręcić. Poniżej zera zapali za 2-3 razem ale gdy temp. spadnie ok. 10 stopni lub nawet więcej to muszę kręcić aż do skutku. Czasami załapie ale tak jakby nie na wszystkie gary i zaraz gaśnie. Sekwencja założona niecały miesiąc temu. Żadnych problemów nie miałem dopóki temperatura nie zaczęła spadać. Wygląda tak jak by paliwo nie dochodziło. Natomiast gdy auto jest w garażu nie ma najmniejszego problemu z odpaleniem. Zastanawiam się nad wymianą świec, przewodów zapłonowych i może akumulatora. Czy to załatwi sprawę czy przyczyna leży gdzieś indziej ?
grzemo Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Do sprawdzenia czujni temp cieczy Na problem z odpaleniem może też mieć wpływ źle ustawiona lpg, szczególnie gdy jest za ubogo.
?ukasz11 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja bym pierwsze wymienił filtr paliwa chyba?
Szarik Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 jesli problemy masz w czasie mrozow to sprawdz akumulator
marcin303 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Ja bym pierwsze wymienił filtr paliwa chyba? filtr był wymieniany 3m-ce temu
Rekomendowane odpowiedzi