Sprinter Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Witam, Powiedzcie mi chłopaki jak ładnie wsunąć na boczne zaczepy zderzak. Ostatnio zauważyłem, że mi z lewej strony wisi, po prostu spadł (nie wiem jakim cudem...) z zaczepu. Odkręciłem go całego, pomijam fakt, że mam wrzucony niefabryczny hak i zamiast 4 śrub w standardzie wszystko wisi mi na 8-iu. No to teraz jest kłopot, wysunąłem go trochę z lewej strony, ale nie widzę jak to ładnie wsunąć na ten zaczep. Koniec zderzaka, ma taką szeroką krawędź, która zachodzi za nadkole i jest to część wewnętrznego plastiku w zderzaka. Przez tą krawędź nie mogę go wsunąć. Wstrzelić go z boku na zaczep po nasunięciu też się nie da, bo wszystko się zbyt mocno ugina i mam wrażenie, że prędzej pęknie niż go wcisnę... Nie mam fot obrazowych, ale Ci co już to robili, powinni wiedzieć o co mi chodzi. Jest na to jakiś sprytny sposób ? Pozdrawiam EDIT: Dodaję fotkę dla zobrazowania w czym problem. http://cs1.kuznia.net.pl/smietnik/zderzak.jpg
Rekomendowane odpowiedzi