Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] A6 C5- jaki motor kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego a co Ty chcesz grzebać przy silniku 2.8 że ci dostęp przeszkadza.

W silniku może nic ale... uwierz mi jest co grzebać- np. wymiana alternatora, rozrusznika, pompy klimy, termostatu... chłopie to jest mordęga:) Ale przecież to sie robi raz na x czasu.

Opublikowano

Kolego a co Ty chcesz grzebać przy silniku 2.8 że ci dostęp przeszkadza.

W silniku może nic ale... uwierz mi jest co grzebać- np. wymiana alternatora, rozrusznika, pompy klimy, termostatu... chłopie to jest mordęga:) Ale przecież to sie robi raz na x czasu.

No z termostatem masz rację, bo też musiałem wymienić i było trochę rozbierania - no ale po wymianie za to jakie było szczęście i :drinks:

Zapomniałem napisać że tak naprawdę najgorszą rzeczą w V-ce są uszczelki pod pokrywą zaworów. Ciężko jest zatamować wycieki z tego miejsca, ale nie jest to niemożliwe.

Opublikowano

No z termostatem masz rację, bo też musiałem wymienić i było trochę rozbierania - no ale po wymianie za to jakie było szczęście i :drinks:

Zapomniałem napisać że tak naprawdę najgorszą rzeczą w V-ce są uszczelki pod pokrywą zaworów. Ciężko jest zatamować wycieki z tego miejsca, ale nie jest to niemożliwe.

Te uszczelki to pikuś jeżeli przykręca się śruby odpowiednim momentem i w odpowiedniej kolejności - wolałbym 10 razy zmieniać te uszczelki niż raz termostat:)

Opublikowano
  • Autor

Panowie , a czym się różni tiptronik(podobno lepszy) od multitronica? nivre , a ty jaki masz i ile przejechałes tys.km ?Ile olej do tej skrzyni kosztuje i rozrząd?

Opublikowano

Ja mam tipa. Co do multitronica to czytałem opinie że ta skrzynia jest bardziej awaryjna niż tiptronic. Osobiście, następne auto będzie też w tipie (A8 4.2-przymus), ale nawet gdyby była możliwość kupna ręcznej skrzyni-to i tak wolę tipa. Ja mam autko ściągnięte z USA, z potwierdzoną historią serwisową i przebiegiem obecnie 165000. Jak kupiłem 3 lata temu miał 140000, a olej w skrzyni wymieniałem 1 raz od nowości przy 142000. Wg mechanika olej był całkiem niezły. Wymiana była robiona w Mysłowicach w ASB Palka a koszt to 550 zł. Następna wymiana po 60000 km. Co do rozrządu to nie powiem Ci o kosztach, bo jeszcze nie wymieniałem. Może ktoś inny napisze.

Opublikowano
  • Autor

Olej do skrzyni za 550zł :shocked:

Opublikowano

Filtr kosztuje 100 i robocizna w tym już wliczona. Wymiana co 60000, więc ja mam spokój na 6 lat :cool1: A jak ktoś dużo jeździ to cóż :mysli: