Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Gdzie są świece żarowe w B5 AFN i jak się do nich zabrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Hooo to u mnie przy -17 było to około 10s, zastanawiam sięczy wymieniać te świece, czy to wina paliwa które mogło przymarznąć w przewodach, lub wytrąciła się parafina..

Opublikowano

Hooo to u mnie przy -17 było to około 10s, zastanawiam sięczy wymieniać te świece, czy to wina paliwa które mogło przymarznąć w przewodach, lub wytrąciła się parafina..

Kolego Jacku, jak bedziesz dalej tak dlugo sie zastanawial nad wymiana swiec, to moze juz nie bedzie potrzeby. Niedlugo juz sie ociepli i swieczki beda niepotrzebne.

Jezeli masz naprawde problem o ktorym napisales, to kup sam, lub podjedz do warsztatu i wymien te swiece. Dolej rowniez jakis srodek przeciwko wytracania sie parafiny w paliwie. I wteczas zobaczy jak zareaguje na to silnik. I daj nam znac co slychac.

Pozdrawiam :)

ps. na wszelki wypadek wymienilabym rowniez filtr paliwa.

Opublikowano
  • Autor

Jestem po wymianie, BERU-125zł i robota u koleszki w warsztacie 50zł. Dwie świece w ogóle nie dawały oznak życia, także stąd białe chmury przy odpalaniu codziennie. Dwie następne też nie wyglądały zbyt dobrze, także nieźle, że w ogóle odpalał. Dzięki za pomoc :hi:

Opublikowano

Kolego Jacku, jak bedziesz dalej tak dlugo sie zastanawial nad wymiana swiec, to moze juz nie bedzie potrzeby. Niedlugo juz sie ociepli i swieczki beda niepotrzebne.

Jezeli masz naprawde problem o ktorym napisales, to kup sam, lub podjedz do warsztatu i wymien te swiece. Dolej rowniez jakis srodek przeciwko wytracania sie parafiny w paliwie. I wteczas zobaczy jak zareaguje na to silnik. I daj nam znac co slychac.

Pozdrawiam :)

ps. na wszelki wypadek wymienilabym rowniez filtr paliwa.

popieram twoj opis :decayed: jako kobieta opisalas wszystko lepiej niz faceci :kox: wiecej takich kobiet :good:
Opublikowano

A jeszcze mam takie pytanie ile u Was (najlepiej w AFN) nagrzewają się świece przy temperaturach ~ -15?

u mnie wczoraj przy -30 rano, jedno grzanie świec okolo 15 sekund i silnik od strzala pali :kox: nowa bateria tez swoje robi :good:

Opublikowano
  • Autor

Bateria BOSCH z zeszłego roku, jutro obacze jak odpala. :piroman:

Opublikowano

a ja mam nową bateryjkę, nowe świeczki, antyżel w paliwku i qrcze - pali od strzała :). przy -20 podgrzewa jakieś 8 sekund. myślałem że będzie gorzej, to mój pierwszy klekot, pozdrawiam.

Opublikowano

jako kobieta opisalas wszystko lepiej niz faceci :kox: wiecej takich kobiet :good:

Dziekuje Piotrze za uznanie... :hi:

Nie znam sie na mechanice, ale mysle ze takie podstawowe sprawy w dziedzinie samochodu, to nie tylko Panowie powinni wiedziec, ale rowniez kobiety jezdzace autami.

A ze moje pierwsze autko mialam w 1989, to zdazylam sie co nieco juz nauczyc.

Na forum Audi tez juz jestem pare lat i lubie sobie poczytac o roznych sprawach.

Wiec wiem ze na zime sprawny akumulator, filt paliwa, swiece i dobre paliwo to podstawa.

Jeszcze raz dziekuje...

Serdecznie pozdrawiam :)

Opublikowano

a ja mam nową bateryjkę, nowe świeczki, antyżel w paliwku i qrcze - pali od strzała :). przy -20 podgrzewa jakieś 8 sekund. myślałem że będzie gorzej, to mój pierwszy klekot, pozdrawiam.

To jest właśnie piękno zadbanego Diesla, jedno małe wrrryt i chodzi hehe :decayed:

Opublikowano
  • Autor

I od kopa przy -14 pali

Opublikowano

To jest właśnie piękno zadbanego Diesla, jedno małe wrrryt i chodzi hehe :decayed:

no... troszkę mam do zrobienia bo nie dawno nabyłem klekotka, ale to kwestia małych nieszczelności układu chłodzenia i wspomagania, tylko jakoś tak zimno na dworku, a w garażu remontuję E32 i nijak się tam dostać :wallbash: