Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Naprawa stacyjki po włamaniu i próbie kradzieży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...nie wiem dokonca czy dobry dzial,ale najwyzej mod przeniesie...

otoz mialem niemila przygode w 3miescie ktora opisalem tutaj

http://www.a4-klub.pl/smf/na_kazdy_temat/all_przestrogazlodzieje_przy_politechnice_3_miastoserwis_audi_groblewskimakabra-t29456.0.html

Teraz trzeba sie zabrac za niwelowanie szkod,zreszta nie bede jezdzil przeciez i odpalal srubokretem auta.

Otoz jest wylamana cala stacyjka (zrobie zdjecia w domu) - znaczy sie to chyba jakis wklad bo reszte-taka tuleje wyciagnolem i teraz mam wygodny dostep zeby przekrecic sobie stacyjke srubokretem.

Druga sprawa to imobilajzer-wyglada na to ze nie dziala-bo auto moge odpalic w/w srubokretem i nawet nie musze przykladac kluczyka do stacyjki.Wiec podejrzewam ze immo jest wylaczone.

Podstawowa sprawa to chce przywrocic zapalanie normalnym kluczykiem wiec potrzebuje stacyjki lub wkladu(?)(mozna takie cos kupic?) z kompletem 2 kluczy. Imobilajzera i strojenia kluczykow wyglada na to ze nie oplaca sie wogole robic bo to praktycznie zadne zabezpieczenie ( u mnei zlodzieja powstrzymalo cos innego).

Ile takie cos moze kosztowac?? Moze ktorysz kolegow ma na sprzedaz - patrzylem na allegro,ale do konca nie wiem co kupic.W ASO zawolali mi 1000zl i ze sprawa rozwojowa-ale oni chcieli z immo to uruchamiac a ja raczej nie chce pakowac kilku stow w zabezpieczenie ktore jest zadnym zabezpieczeniem.

Doradzcie od czego zaczac.....

pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

Jeśli sprawa dotyczy tylko zamka stacyjki to może warto dorobić ją w ASO po podaniu VIN. Inna droga to pewnie wymiana wszystkich wkładek w zamkach. Jeśli masz otwieranie radiowe możesz zaślepić wkładkę - zalślepki dostępne w ASO VW i Audi.

Opublikowano
  • Autor

Dorobienie stacyjki w ASO odpada raczej.U mnie juz kiedys byla wymieniana stacyjka po zawinieciu samochodu i jest inna niz ta ktora wynikalaby z vinu.W aso zaproponuja mi to co w aso groblewskiego czyli stacyjka plus zrobienie imo -1000zl na dziendobry a skutek i pieniadze moga byc rozwojowe dopiero i cala sprawa moze sie zakonczyc od 1000-3000zl na co mnie ani stac ani mam chec tyle placic ze to ze nie odpalam srubokretem.

Optymalnie chcialbym dokupic sam wklad z kluczykami i zalozyc bez programowania imo.Wole zainwestowac w inne mniej typowe zabezpieczenia.

Pytanie tylko czy sie da czy tez musze kupic i wymienic np caly taki komplet jak ponizej

http://allegro.pl/item339386694_audi_a4_a_4_b5_stacyjka_kluczyk_komplet.html

Mam taki kluczyk od drzwi jak ten na obrazku-a do odpalania mialem ten taki rzezbiony wiec stacyjke mialem z nowszego rocznika.Teraz jest okazja zeby wrocic do oryginalu.Drzwi mam otwierane pilotem wiec i tak chce zaslepic zamki w drzwiach.

Opublikowano

W takim razie szukał bym stacyjki a zamki zew. zaślepił.

Wole zainwestowac w inne mniej typowe zabezpieczenia.
te podejście jak najbardziej słuszne
Opublikowano
  • Autor

No i zrobione-znalazlem faceta na allegro pod inowroclawiem-podjechalem wczoraj i jeszcze pomogl mi zalozyc .Calosc kosztowala mnie 220zl.Orginal 2 kluczyki i stacyjka.

Teraz pytanie - facet cos mi przebakiwal ze po odlaczeniu klemy od aka immo moze zaczac zpowrotem dzialac i trzeba bedzie programowac kluczyk.

Jak sprawdzic immo - czy jest wylaczone czy tez tylko wisi???

Opublikowano

Przykra sprawa. Mnie jednak zastanawia fakt "wyłączenia" immo - czyżby podpięli się z jakimś sprzętem, czy po prostu da się to niestety zrobić bez użycia specjalistycznych narzędzi? Podzielam zdanie Kolego, ze immo nie można wierzyć - mojemu znajomemu ukradli golfa IV kilka lat temu i immo nie stanowiło żadnej przeszkody. Dobrze, że Ci nie ukradli OOOO, bo raczej by się nie znalazło, a bez AC to niestety nic by się nie zrobiło... Najlepsze są amatorskie zabezpieczenia.

Opublikowano
  • Autor

MI cos swita ze mozna bylo wylaczyc immo vagiem,no bo raczej wsadzenie swojego immo -no chyba ze jakos spreparowanego-nie powinno dac efektu.Musze w dziale vaga zapytac chlopakow.U mnie wyglada na razie tak jakby bylo wylaczone-bo odpalam tym nowym kluczykiem bez problemu.Dioda sie swieci i gasnie jak wczesniej-ale ona sie swiecila nawet jak immo nie bylo wpiete i odpalalem srubokretem.

Na razie nie chce grzebac bo jade jutro do wroclawia-po powrocie zajade gdzies pod goscia co robi kluczyki i pobawie sie laptopem.W razie jak nie odpale to niech kolo grzebie dalej...

Dzieki za pomoc

Bartek

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

i jak z ta stacyjka?? sa wersje b5 bez immo?? ja mam problem ze stacyjka niodbija i rozrusznik caly czas chodzi musze cofnac kluczyk juz raz spalilem rozrusznik przez to. duzo roboty i komplikacji z wymiana stacyjki??

Opublikowano

witam. mi włamali się do audi 80 zniszczyli wkładki w drzwiach w samochodzie miałem dołożony przez poprzedniego właściciele imo hella po kradzieży i odzysku ( po 8 miesiącach samochód znalazła nasza dzielna policja w dziupli w Mysłowicach z przebitimi numerami i niemieckimi blachami przygotowane do na wschód) wkładki zrobiłem na giełdzie ze złożeniem na kluczyk, tak więc kluczyk został taki jak miałem tylko nowe wkładki w drzwi, stacyjkę też robią ze złożeniem na kluczyk :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

z tego co wyczytałem, tzn zrozumiałem, tak jak kolega z Gliwic napisał, że robią stacyjki pod kluczyk, tak?

nie orientujecie się gdzie i w jakich cenach?

... jeżeli nie to proszę na odpowiedź:

Witam, nie wiem czy to dobry dział, no ale cóż...

Mam pytanie do szanownego grona forumowiczów, czy ktoś wymieniał stacyjkę w A4? smiley

Jeżeli tak, czy dużo jest roboty z tym, lub czy droga taka wymiana jest?

Po prostu muszę wymienić stacyjkę, ponieważ jest tak wyrobiona, że audi nie chce prawie już kręcić sad

Opublikowano

każdy dobry rzemieślinik dorabiający klucze jest w stanie to zrobić.