Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zestaw naprawczy (zaczepy) lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

wiem, że w ASO można kupić, wiem ile kosztuje (wszystkie 3 zaczepy są dostępne - u mnie zespolona Valeo xenon).

Nie wiem jednego - jak to się montuje? Zaczepia? Przykręca? Przykleja?

Pozdrawiam

G.

Opublikowano

przykreca :wink4:

Opublikowano

ile tobie powiedzieli w aso za górne zaczepy?

Opublikowano
  • Autor

79PLN i chyba 50 za dolny...[br]Dopisany: 09 Luty 2012, 21:14_________________________________________________Poprawka - 70 oba górne i 59 dolny. Tylko nie wiem jeszcze, czy dolny też się przykręca...

Opublikowano

chyba trzeba zrobić formę i samemu odlewać :gwizdanie:

Opublikowano

kulczyk ładnie na tym zarabia :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A jest wejście na tańsze? To chętnie kupię :naughty:

Opublikowano

sam bym zakupił hehe

Opublikowano

przedrlifty nie mają górnych zaczepów wymiennych jedynym rozwiązaniem w przypadku urwania jest spawanie plastyku materiał to pp ja u siebie pospawałem i trzyma jak nowy koszt około20pln

Opublikowano
  • Autor

A mnie to ciekawi, jak to jest z tym dolnym... sprzedają go, a niby nie da się wyminić :shocked:

Opublikowano

ma ktoś fote tego dolnego z zestawu naprawczego ? bo mnie zastanawia jak go niby przymocować, nawet z takim zestawem i tak trzeba go raczej spawać

Opublikowano

no właśnie jak dobrze pamięram to tam nie ma dzióry do przykręcenia na dole :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ja tak przeglądam właśnie wszystko i wydaje mi się, że to chodzi o 8d0941453, czyli to, co jest bliżej środka, element, który wchodzi na "cycka" od strony grilla. A dolny przykręcany uchwyt jest raczej niewymienny, czyli zostaje spawanie...

Opublikowano

dolny zaczep ma otwór w który wchodzi bolec z lampy i jest przykręcany do wzmocnienia przedniego

Opublikowano

ciekawy temat dzis tez urwałem zaczep przedliftowy latanie bokiem kontra filar na szczęście 1 szt i testuje klej patexa z dwóch składników ciekawe czy da rade...

Opublikowano
  • Autor

Podobno lutownica lepsza - niedługo będę testować... :decayed:

Opublikowano

ciekawy temat dzis tez urwałem zaczep przedliftowy latanie bokiem kontra filar na szczęście 1 szt i testuje klej patexa z dwóch składników ciekawe czy da rade...

nic Ci klej nie da, lepiej spawaj od razu szkoda czasu

Opublikowano

Podobno lutownica lepsza - niedługo będę testować... :decayed:

No lepsza od kleju, ale nie pospawasz tak jak by to fachowiec zrobił i musisz z jakiegos miejsca w lampie troche materiału pobrać bo będzie za mało jak zaczniej lutownicą szaleć, no i estetyka nie ta .

Opublikowano

nie kombinuj z żadnym klejem tylko jedz pospawaj bo po klejenu nie chcą spawać plastiku

[br]Dopisany: 16 Luty 2012, 20:59_________________________________________________materiał lampy to pp tak poinformuj spawacza a jak nie wierzy to na lampie jest symbol plastiku niech szuka

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, PP. A co do "spawania" lutownicą, to można kupić samo spoiwo za 25 PLN w znanym serwisie aukcyjnym i starczy go na ładnych parę lamp.