paypal Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mam zamontowane w/w radio. Dzis mechanik musiał wyciagnac tunel a co za tym idzie odłaczył radio. Oczywiscie do radia kod mam, ale nie bardzo wiem jak go wpisać. Wszyscy piszą iz pojawia im sie napis SAFE. Ja nic takiego nie mam. Co dziwniejsze, na fisie wyswietla sie normalnie rds ze stacji która była ostatnio włączona, zas samo radio tylko delikatnie sie podswietla ale nie reaguje na jakiekolwiek przyciski. Mechanik zapewnił mnie iz radio odłączył i przyłączył tak jak było. Nawet wcisniecie scn i rds nic nie daje. help ;( ;( ;(
alvaro Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 odłącz jeszcze raz radio jak nie masz wyjmaków to odkręć klemę od akumulatora
paypal Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Odkreciłem kleme, poczekałem minute i przykreciłem - teraz juz sie nawet nie podświetla ;( ;( ;(
pox Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja bym spróbował jednak je wyjąć i sprawdzić, czy na pewno wszystko jest dobrze podłączone. Tutaj raczej nie ma się jak pomylić i podłączyć to nie tak jak trzeba, ale zdarzają się ludzie... Sprawdź czy wtyczki dobrze siedzą, no i przede wszystkim zobacz jak wygląda BEZPIECZNIK
paypal Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Taa, tylko jak to wyciagnąć teraz (nie widziałem tam nawet malutkich dziurek na klucze, trzeba odkrecic jakies plastiki ?? ) No pięknie, jeszcze mi centralny z pilota przestał działać ;( ;( Chyba bez wizyty w ASO sie nie obejdzie Odłączyłem na godzine akumulator, nic nie dało, radio jak czarne tak czarne, na fisie czesc odpowiedzialna za wyswietlanie rds takze czarna. I jeszcze ten centralny ;( ;( ;( ;(
alvaro Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 o centralnym było nie raz poszukaj na forum - trzeba z powrotem "nauczyć" kluczyk sterowania a co do radia tak jak pisałem jak nie da rady "reset" klemą to zdobądź (kup, pożycz) wyjmaki i wyciągnij radio, strzałkami zaznaczyłem Ci gdzie masz włożyć te wyjmaki : a wyjmaki wyglądają tak : wprowadź je w otwory w następujący sposób aż do słyszalnego zatrzaśnięcia :
paypal Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ok wyciągłem radio, podociskałem wszystkie koncówki, sprawdziłem bezpiecznik 7,5a wszystko jest ok. Podłączyłem na nowo i znów na fisie pojawił sie rds z ESKI a radio tak jakby sie podswietliło - wyswietlacz, niestety dalej zero reakcji na jakiekolwiek klawisze oraz zadnych napisów na wyswietlaczu radia. Gdzie w a4 b6 są bezpiecziki, moze to jeszcze sprawdze ?? Co do zamka tu moze byc wiekszy problem, nawet przy zamykaniu auta z kluczyka nie działa otwieranie szyb (a działało i z pilota i przy przekreceniu i przytrzymaniu kluczuka) wiec moze jakis bezpiecznik poszedł [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2008, 10:55 _________________________________________________No i okazało sie iz radio spalone ;( ;( Poszło dzis do naprawy, ciekaw jestem jaką kwote mi krzyką :no:
alvaro Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a co na to mechanik który "naprawiał" auto podczas gdy radio się spaliło ??
paypal Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Twierdzi ze tylko odłaczył kostki i podłączył ponownie. Niestety nic mu nie udowodnie. Kolejny przykład na to ze nie warto załowac kilku groszy i wybierac sie do renomowanych warstatów bo chciałem oszczedzic 150zł a jestem w plecy 100 ;( ;( ;(
krotki Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ok wyciągłem radio, podociskałem wszystkie koncówki, sprawdziłem bezpiecznik 7,5a wszystko jest ok. Podłączyłem na nowo i znów na fisie pojawił sie rds z ESKI a radio tak jakby sie podswietliło - wyswietlacz, niestety dalej zero reakcji na jakiekolwiek klawisze oraz zadnych napisów na wyswietlaczu radia. Gdzie w a4 b6 są bezpiecziki, moze to jeszcze sprawdze ?? Co do zamka tu moze byc wiekszy problem, nawet przy zamykaniu auta z kluczyka nie działa otwieranie szyb (a działało i z pilota i przy przekreceniu i przytrzymaniu kluczuka) wiec moze jakis bezpiecznik poszedł [br]Dopisany: 08 Kwiecień 2008, 10:55 _________________________________________________No i okazało sie iz radio spalone ;( ;( Poszło dzis do naprawy, ciekaw jestem jaką kwote mi krzyką :no: -a powiedz mi proszę co z tym domykaniem? - bo mam podobny problem...- wcześniej działało z pilota a teraz nic...
paypal Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Szczerze mówiac nie wiem, byłem w aso i jak programowali mi kluczyki to to tez zrobili w cenie
black.devil Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 o centralnym było nie raz poszukaj na forum - trzeba z powrotem "nauczyć" kluczyk sterowania a co do radia tak jak pisałem jak nie da rady "reset" klemą to zdobądź (kup, pożycz) wyjmaki i wyciągnij radio, strzałkami zaznaczyłem Ci gdzie masz włożyć te wyjmaki : a wyjmaki wyglądają tak : wprowadź je w otwory w następujący sposób aż do słyszalnego zatrzaśnięcia : Kolego bardzo ładnie to opisałeś i pokazałes. Jednak mam pytanko, ponieważ potrzebuję wymienić radio i nie posiadam wyjmaków jest jakiś sposób na to by wyciagnąc je w inny sposób ??
aju Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 dwa pilniczki do pzanokci albo stare karty kredytowe wycięte w odpowedni sposób albo inne blaszki
black.devil Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 dwa pilniczki do pzanokci albo stare karty kredytowe wycięte w odpowedni sposób albo inne blaszki Wielkie dzięki kolego radyjko już zmienione
Rekomendowane odpowiedzi