Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem po odłączeniu radia concert by grundig

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamontowane w/w radio. Dzis mechanik musiał wyciagnac tunel a co za tym idzie odłaczył radio.

Oczywiscie do radia kod mam, ale nie bardzo wiem jak go wpisać. Wszyscy piszą iz pojawia im sie napis SAFE. Ja nic takiego nie mam. Co dziwniejsze, na fisie wyswietla sie normalnie rds ze stacji która była ostatnio włączona, zas samo radio tylko delikatnie sie podswietla ale nie reaguje na jakiekolwiek przyciski. Mechanik zapewnił mnie iz radio odłączył i przyłączył tak jak było. Nawet wcisniecie scn i rds nic nie daje.

help ;( ;( ;(

Opublikowano

odłącz jeszcze raz radio jak nie masz wyjmaków to odkręć klemę od akumulatora :mysli:

Opublikowano

Odkreciłem kleme, poczekałem minute i przykreciłem - teraz juz sie nawet nie podświetla ;( ;( ;(

Opublikowano

Ja bym spróbował jednak je wyjąć i sprawdzić, czy na pewno wszystko jest dobrze podłączone. Tutaj raczej nie ma się jak pomylić i podłączyć to nie tak jak trzeba, ale zdarzają się ludzie...

Sprawdź czy wtyczki dobrze siedzą, no i przede wszystkim zobacz jak wygląda BEZPIECZNIK

Opublikowano

Taa, tylko jak to wyciagnąć teraz (nie widziałem tam nawet malutkich dziurek na klucze, trzeba odkrecic jakies plastiki ?? )

No pięknie, jeszcze mi centralny z pilota przestał działać ;( ;(

Chyba bez wizyty w ASO sie nie obejdzie

Odłączyłem na godzine akumulator, nic nie dało, radio jak czarne tak czarne, na fisie czesc odpowiedzialna za wyswietlanie rds takze czarna. I jeszcze ten centralny ;( ;( ;( ;(

Opublikowano

o centralnym było nie raz poszukaj na forum - trzeba z powrotem "nauczyć" kluczyk sterowania a co do radia tak jak pisałem jak nie da rady "reset" klemą :polew: to zdobądź (kup, pożycz) wyjmaki i wyciągnij radio, strzałkami zaznaczyłem Ci gdzie masz włożyć te wyjmaki :

338454014hu6.th.jpg

a wyjmaki wyglądają tak :

vwaudimercbeckerft0.th.jpg

wprowadź je w otwory w następujący sposób aż do słyszalnego zatrzaśnięcia :

vwaudimercbecker3qp6.th.jpg

Opublikowano

Ok wyciągłem radio, podociskałem wszystkie koncówki, sprawdziłem bezpiecznik 7,5a wszystko jest ok. Podłączyłem na nowo i znów na fisie pojawił sie rds z ESKI a radio tak jakby sie podswietliło - wyswietlacz, niestety dalej zero reakcji na jakiekolwiek klawisze oraz zadnych napisów na wyswietlaczu radia.

Gdzie w a4 b6 są bezpiecziki, moze to jeszcze sprawdze ??

Co do zamka tu moze byc wiekszy problem, nawet przy zamykaniu auta z kluczyka nie działa otwieranie szyb (a działało i z pilota i przy przekreceniu i przytrzymaniu kluczuka) wiec moze jakis bezpiecznik poszedł :confused4:[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2008, 10:55 _________________________________________________No i okazało sie iz radio spalone ;( ;(

Poszło dzis do naprawy, ciekaw jestem jaką kwote mi krzyką :no: :no:

Opublikowano
:shocked: a co na to mechanik który "naprawiał" auto podczas gdy radio się spaliło ??
Opublikowano

Twierdzi ze tylko odłaczył kostki i podłączył ponownie.

Niestety nic mu nie udowodnie.

Kolejny przykład na to ze nie warto załowac kilku groszy i wybierac sie do renomowanych warstatów bo chciałem oszczedzic 150zł a jestem w plecy 100 ;( ;( ;(

Opublikowano

Ok wyciągłem radio, podociskałem wszystkie koncówki, sprawdziłem bezpiecznik 7,5a wszystko jest ok. Podłączyłem na nowo i znów na fisie pojawił sie rds z ESKI a radio tak jakby sie podswietliło - wyswietlacz, niestety dalej zero reakcji na jakiekolwiek klawisze oraz zadnych napisów na wyswietlaczu radia.

Gdzie w a4 b6 są bezpiecziki, moze to jeszcze sprawdze ??

Co do zamka tu moze byc wiekszy problem, nawet przy zamykaniu auta z kluczyka nie działa otwieranie szyb (a działało i z pilota i przy przekreceniu i przytrzymaniu kluczuka) wiec moze jakis bezpiecznik poszedł :confused4:[br]Dopisany: 08 Kwiecień 2008, 10:55 _________________________________________________No i okazało sie iz radio spalone ;( ;(

Poszło dzis do naprawy, ciekaw jestem jaką kwote mi krzyką :no: :no:

-a powiedz mi proszę co z tym domykaniem? - bo mam podobny problem...- wcześniej działało z pilota a teraz nic... :mysli:

Opublikowano

Szczerze mówiac nie wiem, byłem w aso i jak programowali mi kluczyki to to tez zrobili w cenie

Opublikowano

o centralnym było nie raz poszukaj na forum - trzeba z powrotem "nauczyć" kluczyk sterowania a co do radia tak jak pisałem jak nie da rady "reset" klemą :polew: to zdobądź (kup, pożycz) wyjmaki i wyciągnij radio, strzałkami zaznaczyłem Ci gdzie masz włożyć te wyjmaki :

338454014hu6.th.jpg

a wyjmaki wyglądają tak :

vwaudimercbeckerft0.th.jpg

wprowadź je w otwory w następujący sposób aż do słyszalnego zatrzaśnięcia :

vwaudimercbecker3qp6.th.jpg

Kolego bardzo ładnie to opisałeś i pokazałes. Jednak mam pytanko, ponieważ potrzebuję wymienić radio i nie posiadam wyjmaków :no: jest jakiś sposób na to by wyciagnąc je w inny sposób ??

Opublikowano

dwa pilniczki do pzanokci albo stare karty kredytowe wycięte w odpowedni sposób albo inne blaszki

Opublikowano

dwa pilniczki do pzanokci albo stare karty kredytowe wycięte w odpowedni sposób albo inne blaszki

Wielkie dzięki kolego :) radyjko już zmienione :wink4: