Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Błąd 00550 ( powietrze w układzie ) - rozwiązane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie,

Od soboty mam problem :wallbash: że strasznie się muli powyżej 2tyś nie ma mowy żeby wkręcić :confused4:

Zrobiłem logi ale zapisały się tylko grupy 004 BS i statyczne :kwasny: kąt wtrysku jest OK (61-63 taki ustawiłem w zeszłym roku )

Grupy:STATYCZNE 004 - http://vaglog.rtnet.pl/luczywek_71397.html

Grupy:BS 004 - http://vaglog.rtnet.pl/luczywek_71398.html

Myślałem, że może zamarzło paliwo ale w sobotę właśnie jechałem do warszawy czyli 2 razy po 90km i nie odpuściło :wallbash:

Od razu w sobotę dolałem depresatora a w niedzielę dolałem paliwa do pełna - miałem połowę...

Dziś zdjąłem osłonę silnika i jest dużo powietrza w wężykach :kwasny: kiedyś miałem już problem z powietrzem ale wymieniłem wężyk przy filtrze paliwa i było OK a teraz wróciło z podwójną siłą :wallbash: od czego zacząć?

Opublikowano

Nagrzej silnik i wykonaj 004 dynamiczne...

Opublikowano
  • Autor

Grupy: 004 - http://vaglog.rtnet.pl/luczywek_71435.html

log wykonany do 2300obr/min ponieważ silnik się dławił i nie szło mocniej go wkręcić...

wcześniej silnik był nagrzany ale jak robiłem logi stat i bs to temp spadła do tych 77 stopni :P

Opublikowano

Widać wyraźnie, że masz dużo powietrza w pompie zamiast samej ropy stąd timing nie wysteruje kąta dynamicznego.

Wyciągnij smok ze zbiornika i przedmuchaj znajdujące się wewnątrz rurki i zaworki zwrotne (są wewnątrz smoka) + wężyki od filtra i z powrotem do przedmuchania.

Jednym słowem zamarznięta woda w układzie.

Opublikowano
  • Autor

no nic, będę musiał pomarznąć :embarrassed: paliwo shell'owskie a takie numery... echh :wallbash:

Opublikowano

Też po shellu miałem problemy z zamarzaniem paliwa, ale nie chciałem wspominać wcześniej... :>

Podepnij na krótko przed pompą (również pomiń filtr) jakąś bańkę z paliwem i powrót też włóż do tej bańki i zobacz jaki będzie efekt.

Opublikowano

Oby zawór regulacji początku wtrysku nie padł....

Opublikowano

Dziś zdjąłem osłonę silnika i jest dużo powietrza w wężykach :kwasny: kiedyś miałem już problem z powietrzem ale wymieniłem wężyk przy filtrze paliwa i było OK a teraz wróciło z podwójną siłą :wallbash: od czego zacząć?

Autor napisał, że ma powietrze w paliwie - dlatego N108 szaleje.

Opublikowano
  • Autor

Panowie,

Dziękuję wam za zainteresowanie :good:

Wydaje się, że usterka została usunięta :decayed: na odcinku od filtra do pompy miałem 3 połączenia... - ktoś założył przeźroczysty wężyk przez jakieś redukcje... w lato było wszystko pięknie ale w zimę ten przeźroczysty wężyk zrobił się twardy jakby był z jakiegoś plastiku :wallbash: z teściem chcieliśmy go zostawić a wywalić tylko taką przedłużkę z redukcją... na tokarce wytoczył redukcję z mosiądzu poskładaliśmy wszystko ale tak lało się z tego połączenia, że auto się zapowietrzyło :wallbash: w końcu wywaliliśmy ten przeźroczysty wężyk i jest jeden gumowy wąż od filtra do pompy - po kilku próbach odpalenia zaskoczył i wygląda, że jest wszystko OK :hi::notworthy:

aaaaa... jeszcze jedno :naughty: zdjąłem wężyk powrotny i zasilający z filtra i chciałem w niego dmuchnąć ale tak ciężko szło, że prawie uszami mi powietrze wychodziło ( odkręciłem korek wlewu :gwizdanie: ) - pomocna tutaj okazała się sprężarka :decayed::naughty: wystarczyło lekko dmuchnąć i później już ustami mogłem dmuchać :gwizdanie:

Także, u mnie był zbieg kilku rzeczy na raz...

Opublikowano

Bo zasilający trzeba zaciągać, a powrót dmuchać - są zaworki w smoku zbiornika.