mlodyabc Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Dzisiaj odczytałęm błędy. Proszę o analize. 01039 - Coolant Temperature Sensor (G2) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent 00668 - Shareware Version. To Decode all DTCs 53-10 - Please Register/Arctivate - Intermittent 01826 - Sensor for Steering Angle (G85); Supply Voltage Terminal 30 35-10 - -- Intermittent 00526 - Shareware Version. To Decode all DTCs 36-10 - Please Register/Arctivate - Intermittent Wspomne jeszcze że 2 dni temu odłączyłem aku i po ponownym podłączeniu pojawił się błąd esp ale po przejechaniu 50 m błąd zniknął, może ma to jakiś wpływ na w/w błąd. Jutro zobacze czy błąd powrócił.[br]Dopisany: 07 Luty 2012, 21:50_________________________________________________Dzisiaj ponownie odczytałem błędy i nie było zadnego, proszę o pomoc.
Biszczan Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Stąd te błędy choć czujnik mógł paść lub była jakaś przerwa w kablach, a czujnik kąta skrętu G85 zniknie po przejechaniu kilkudziesięciu metrów, do tego pokręć kierownicą w lewo i prawo na maksa:)
mlodyabc Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 Dziękuje za info. Choć martwi mnie ten czujnik G2 bo skoczyło mi spalanie i juz cieszyłem sie ze zdiagnozowałem właśnie przyczyne i czujnik do wymiany a teraz jak nie ma błędu to sam juz nie wiem co robic?
Biszczan Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Porównywałeś wskazania z czujników i porównywałeś temperatury na zimnym i zagrzanym silniku? Jeżeli nie to tu jest ładnie opisane wszystko: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0
mlodyabc Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Opublikowano 11 Lutego 2012 POrównane i niby jest ok. Ale wiem ze zagrzewa sie za wolno i za duzo pali.
Rekomendowane odpowiedzi