Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] CB-radio problem z działaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Tak jak już napisałem mam problem z CB. Posiadam radio Cobra IV wszystko było oki aż ostatnio zauważyłem że inne mobilki mnie nie słyszą :angry:. Nie mam problemów z odbiorem wszystko jest w jak najlepszym pozadku niestety problem jest z nadawaniem :mysli:. Może macie jakies pomysły co sprawdzić co jest przyczyną. pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam

miałem kiedyś taki problem w tti 880- odbiór super a nadawanie na 5metrów i w dodatku cichutko i podpowiedziano mi tak

"Na 99% uszkodzony tranzystor stopnia mocy nadajnika.

To taka "kostka" z 3-ma wyprowadzeniami przylutowanymi do płytki z elektroniką i przykręcona od wewnątrz do blachy obudowy. Na tym tranzystorze mogą być napisy w stylu C2078 , 2SC2078, C???? . Zawsze jest literka C lub 2SC (na początku). "

Polecam ci sprawdzenie gruszki(co z tym idzie kabla) najlepiej pożyczyć od kogoś, i czy masz dobrze zestrojoną antenkę

Wiec wymieniłem i było lepiej. Lecz trafiła sie okazja i kupiłem inne cb - Valerego a ostatnio antenkę Lema 2001 i mam problem z głowy- fakt ten pierwszy zestaw co miałem na początku kosztował połowę tego drugiego ale już wiem że to mi wystarczy na dłużej- mam taką nadzieję :rolleyes:

Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozwiązania problemu :th:

Mariusz

Opublikowano

A czy antenka i radyjko były zestrojone razem ???

Z doświadczenia swojego wiem iż taka sytuacja pojawiła mi sie kiedy antenka i radyjko były źle zestroje... ale też wina może leżeć po stronie gruszki...

Szczerze to możemy tylko gdybać co może być przyczyną... najlepszym wyjściem było by dokładne przemierzenie radyjka...

Opublikowano
  • Autor

Wszystko było elegancko zestrojone :> jutro sprawdze gruszke zawsze to juz jedna mozliwość z głowy :mysli:Jednak mam przeczucie ze z gruszka jest wszystko ok , problem stoi po stronie radia przynajmniej takie mam zdanie. Nie ma co gdybac i trzeba je dokładnie sprawdzic :evil:

Opublikowano

daj je jakiemus fachowcowi zapłacisz grosze a bedziesz miał radyjko sprawne :wink4:

Opublikowano
  • Autor

bardzo dziwna sprawa radio działa normalnie, nic z nim nie robiłem wygląda na to ze przestraszyło sie wizyty w serwisie :> dzieki wszystkim za pomoc pozdrawiam :hi:

Opublikowano

bardzo dziwna sprawa radio działa normalnie, nic z nim nie robiłem wygląda na to ze przestraszyło sie wizyty w serwisie :> dzieki wszystkim za pomoc pozdrawiam :hi:

Samo sie nie naprawiło,wygląda na to że gdzieś nie łączy,prawdopodobnie w gruszce lub we wtyku.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli nadal bede miec z nim jakies problemy to oddam je do naprawy. w tej chwili nie widze sensu. Jaki jest koszt gruszki?? słyszałem ze ok. 50 zł